Eroon turvotuksesta – noudata näitä ohjeita

vihannekset
Shutterstock

Kokeile luonnollisia keinoja puhdistaa elimistö ja kukistaa turvotus.

Turvottaako? Ei hätää. Unohda poppakonstit, seuraavia Popsugarin listaamia luonnollisia neuvoja noudattamalla farkut voivat mennä taas kiinni ja elimistö puhdistuu. Muista myös liikkua paljon sekä levätä.

1. Nesteytä

Jos haluat puhdistaa elimistösi, runsas veden juominen on tärkeää. Kun pysyt nesteytettynä, ehkäiset turvottavaa ummetusta. Lisäksi herättelet ruoansulatuselimistöäsi sekä maksaa, mikä on tärkeää, kun haluat päästä eroon elimistön myrkyistä.

2. Unohda roskaruoka

Unohda tietyt ruoat lautaseltasi, erityisesti pikaruoka. Kun olet päässyt eroon eineksistä, jalostetuista hiilihydraateista ja sokerista, sinulla on päivän aikaan enemmän energiaa etkä kärsi iltapäivän väsymyksestä. Kokeile jättää myös gluteeni, maitotuotteet, kofeiini ja alkoholi pois kahdeksi viikoksi. Ensimmäiset päivät voivat olla tuskallisia, mutta pian tunnet jo olosi vähemmän turvonneeksi ja ajatuksetkin juoksevat kirkkaammin.

3. Syö puhtaasti

Kun olet jättänyt huonot ruoat pois ruokavaliostasi, keskity syömään hyvää tekeviä herkkuja. Syö lisäaineettomia, tuoreita ja luonnollisia ruokia. Osta paljon hedelmiä, vihanneksia, täysjyvää, palkokasveja, pähkinöitä, siemeniä ja ruoholla ruokittuja, luonnollisia proteiininlähteitä. Elimistösi nauttii, sillä toisin kuin valmisruoat, luonnolliset ruoat ovat ravintorikkaita ja vapaita säilytysaineista ja kemikaaleista. Yritä täyttää lautasesi mahdollisimman värikkäillä ruoilla, näin saat taatusti monipuolisesti vitamiineja, antioksidantteja ja kivennäisaineita.

Lähde: Popsugar

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja