Haluatko tehostaa aineenvaihduntaasi? Suosi näitä ruokia

Täysjyvään siirtyminen kannattaa.

Säännöllinen ruokailuväli ja liikunnan harrastaminen ovat hyviä keinoja pitää huolta aineenvaihdunnasta, mutta The Daily Meal -sivuston mukaan voit hakea lisätehoa kehosi luontaisiin toimintoihin näillä yksittäisillä ruoka-aineilla. 

1. Täysjyväriisi

Kuitu tekee hyvää suolistolle ja suoliston bakteeritasapainosta on kiinni moni hyvinvointiisi vaikuttava asia. Täysjyvään siirtyminen kannattaa kaikissa viljatuotteissa, esimerkiksi ruskea riisi sisältää runsaasti hitaita hiilihydraatteja ja kuituja, jotka pitävät huolta aineenvaihdunnastasi. 

2. Kahvi

Kahvin juominen auttaa ummetukseen ja se voi myös helpottaa painon hallintaa. Mustaa juomaa usein parjataan sen epäedullisten terveysvaikutusten vuoksi, mutta siinä on myös puolensa – se nimittäin paitsi piristää oloasi, myös tehostaa aineenvaihduntaasi. 

3. Energiajuomat

Energiajuomat eivät taatusti ole hyväksi terveydellesi, sillä ne sisältävät runsaasti sokeria ja kofeiinia. Ne voivat kuitenkin tehostaa aineenvaihduntaasi ja polttaa rasvaa juurikin sisältämänsä kofeiinin ja tauriinin ansiosta. 

4. Inkivääri

Inkivääri on luontoäidin oma ihmeaine, jonka muun muassa tiedetään poistavan luontaisesti tulehduksia, alentavan kolesterolia ja tehostavan aineenvaihduntaa. Raasta sitä teen joukkoon tai nauti salaatissa – jo pelkkä maku on ihanan virkistävä!

5. Jääkylmä vesi

Kun juot jäävettä, kehosi työskentelee erityisen tehokkaasti lämmittääkseen sen. 



Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!