Tätä dieettiä jokaisen pitäisi kokeilla: Puhdista kehosi vain kolmessa päivässä

buddha bowl kanasalaatti salaatti
Proteiinipitoinen salaatti on hyvä valinta. Shutterstock

Kehoa puhdistavan kuurin aikana nautitaan teetä ja terveellistä ravintoa.

Rankat detox-kuurit eivät sovi kaikille. Kehoa voi puhdistaa myös hellävaraisesti ilman paastoa ja nälkää.

Ruoansulatukselle tekee hyvää jo muutaman päivän terveellisempi jakso, jonka aikana nautitaan runsaasti vettä, puhdistavaa teetä ja kasvispitoista puhdasta ravintoa.

Olo kevenee jo kolmessa päivässä, kun ruokailutottumuksiin tekee muutamia muutoksia. Kuuria voi jatkaa turvallisesti vaikkapa kuukauden, mikäli haluaa nauttia keveämmästä olosta pidempään.

Valitse värikkäitä kasviksia

Kokoa lautasellesi mahdollisimman paljon eri värejä, jotta saat kunnon annoksen antioksidantteja. Suosi myös papuja ja täysjyväviljoja. Etenkin marjat sekä tummanvihreät vihannekset, kuten pinaatti ja lehtikaali ovat erityisen antioksidanttipitoisia valintoja, jotka auttavat poistamaan elimistöstä haitallisia aineita.

Sipulit, valkosipuli ja kananmunat puolestaan tuottavat kehon omaa antiokisidanttia, glutationia, joka auttaa poistamaan kehosta myrkyllisiä aineita, kuten raskasmetalleja.

Suosi luomua

Luomutuotteissa ei ole torjunta-aineiden jäämiä, joten mahdollisuuksien mukaan hedelmät ja vihannekset kannattaa ostaa luomuina. Torjunta-ainejäämiä voi välttää myös pesemällä ja kuorimalla kasvikset huolellisesti ennen käyttöä.

Huolehdi nesteytyksestä

Kehon puhdistuminen vaatii sitä, että kuona-aineet pääsevät poistumaan elimistöstä. Siksi runsas nesteiden nauttiminen on tärkeää, sillä se tehostaa aineenvaihduntaa. Juo siis päivittäin vähintään 8–12 lasillista vettä tai kofeiinitonta teetä.

Valitse puhtaita raaka-aineita

Puhdistuskuurin aikana kannattaa välttää prosessoituja ruokia, sillä ne sisältävät turhia lisäaineita, suolaa ja sokeria. Pidä suosiolla taukoa pikaruokapaikoista, rasvaisesta ruoasta, punaisesta lihasta, maitotuotteista, alkoholista, sokerista ja vaaleista jauhoista.

Nauti terveellisiä välipaloja

Säännöllinen syöminen on tärkeää myös puhdistuskuurin aikana, mutta välipalatkin kannattaa valita harkiten. Luomuhedelmät, pähkinät tai pieni kanasalaatti ovat hyviä vaihtoehtoja pikkunälkään.

Hemmottele itseäsi yrttiteellä

Monet yrttiteet sisältävät antioksidantteja ja edistävät ruoansulatusta. Esimerkiksi inkivääritee, lakritsitee ja muut kofeiinittomat yrttiteet ovat hyviä valintoja puhdistuskuurin ajaksi. Lakritsitee auttaa taltuttamaan myös sokerihimon.

Lähde: Prevention

***

0:27

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja