Ennennäkemätön alkoholijuoma myyntiin Suomessa – ensimmäiset pullot toimitettu Alkoihin

Altia
Altia toi markkinoille Suomen ensimmäisen luomuliköörin. Altia

Altia Finland on tuonut Suomen markkinoille ensimmäisen tuotteen, joka on valmistettu Koskenkorvan tehtaan luomuviljaviinasta.

Altian uusi Rooftop Garden Blueberry Ginger -nimeä kantava juoma on valmistettu suomalaisista metsämustikoista, ja se on maustettu ripauksella inkivääriä. Juoman pohjana on kotimaisesta luomuohrasta tislattu luomuviljaviina.

Altian Koskenkorvan tislaamo sai syksyllä 2014 luvan luomuviljaviinan valmistukseen, ja Rooftop Garden on ensimmäinen myyntiin tuleva tuote, jossa uutta luomuviljaviinaa on käytetty. Samalla se on tällä hetkellä ainoa Suomessa myytävä luomulikööri. Ensimmäiset pullot on toimitettu Alkoihin viime viikolla.

Luomutuotteilla kysyntää erityisesti Ruotsissa

Altian Koskenkorvan-tehtaalla on valmistettu luomuviljaviinaa muutaman kerran pienissä erissä tehtaan pesuseisokkien jälkeen, jolloin voidaan välttää luomuohran kosketus tavallisen ohran kanssa. Luomuviljaviinan valmistuksessa käytetään raaka-aineena luomuohraa, minkä lisäksi itse tuotantoprosessi eroaa jonkin verran tehtaan tavanomaisesta tuotannosta. Siksi luomutuotantoa ei ole toistaiseksi voitu toteuttaa laajassa mittakaavassa.

– Olemme luomuviljaviinan tislauksessa vielä alkutaipaleella. On kuitenkin hienoa, että saimme jo näinkin pian tuotua kuluttajille ensimmäisen luomusta valmistetun tuotteen, sanoo Koskenkorvan tehtaanjohtaja Antti Snellman.

Luomuvalmiuksia on tarkoitus ylläpitää Koskenkorvalla jatkossakin, sillä muun muassa vähittäismyyntimonopolit ovat olleet luomutuotteista kiinnostuneita.

– Ruotsissa Systembolaget on ennakoinut kasvavaa kysyntää luomutuotteille, ja heidän aktiivisuutensa onkin ollut yksi ajureista luomutuotannon käynnistämisessä Koskenkorvalla. Seuraamme mielenkiinnolla, tarttuuko luomuinnostus Rooftop Gardenin myötä myös Suomeen, Snellman sanoo.

Erikoisruokavaliot otetaan nyt huomioon myös juomateollisuudessa

Luomun lisäksi Rooftop Garden eroaa perinteisistä marjalikööreistä muun muassa pienemmän sokeri- ja alkoholipitoisuutensa (17 %) myötä. Juoma on gluteeniton ja sopii myös vegaaniruokavaliota noudattaville.

– Uusien tuotteiden kehittelyssä meidän on vastattava ajankohtaisiin trendeihin. Kiinnostus luomuun ja lähituotantoon on kasvanut vuosi vuodelta, ja kuluttajat osaavat odottaa luomutuotteita myös juomien puolelta. Terveellisyyteen ja ainesten puhtauteen kiinnitetään yhä enemmän huomiota. Lisäksi alkoholijuomissa moni kuluttaja suosii nykyisin aiempaa miedompia juomia, Altian tuotekehityspäällikkö Rauni Strandman kertoo.

– Valmiilta juomilta ja drinkeiltä toivotaan keveyttä ja raikkautta, ja samalla perinteiset maut ja makuyhdistelmät kiinnostavat. Perinteisen mustikan ohella inkivääri on erittäin trendikäs maku tällä hetkellä. Samalla inkivääri on erinomainen drinkkiraaka-aine ja lisäksi loistava yhdistelmä mustikan kanssa, Strandman jatkaa.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja