Edullista olutta opiskelijakortilla Helsingissä – keskustaan avautuu "opiskelijoiden oma baari"
Itsenäisyyspäivän jälkeen Helsingin keskustaan avautuu uusi opiskelijaravintola, jota ei turhaan luonnehdita räväkäksi. Myöhä Café & Bar nimittäin tarjoilee paitsi ruokaa myös alkoholia ja mahdollisuuden laulaa karaokea.
Opiskelijaravintola UniCafe avaa Helsingin keskustaan uuden ravintolan, josta saa pelkkää vegaanista ruokaa. Palan painikkeeksi voi tilata alkoholijuomia. Iltaan asti auki olevassa ravintolassa pääsee lisäksi laulamaan karaokea.
Myöhä Café & Bar avaa ovensa Kaivopihalla entisen Suomalaisen kirjakaupan tiloissa 7.12.2022.
Ruokaa ja juomaa saa ravintolasta opiskelijabudjetilla. Pieni olut tai lasi viiniä maksaa opiskelijakorttia vilauttavalle 5 euroa. Kelan säädösten mukaisesti alkoholin anniskelu kuitenkin alkaa vasta lounasajan päätyttyä.
Toive vegaaniseen ravintolaan tuli asiakkailta
UniCafe kertoi kaksi vuotta sitten luopuvansa naudanlihan käytöstä ravintoloissaan, mutta Myöhä on ensimmäinen opiskelijaravintola, jonka ruoka- ja juomalista on täysin vegaaninen. Toive yksinomaan kasvisruokaa tarjoavaan ravintolaan tuli asiakkailta.
Joka tapauksessa päätöstä luopua naudanlihasta kiiteltiin ja kritisoitiin. Myös Myöhän kaltaisen baarimaisen opiskelijaravintolan voi odottaa herättävän tunteita.
– Odotamme innolla, miten Myöhä otetaan vastaan, Ylvan liiketoiminnanjohtaja Anne Immonen sanoo tiedotteessa.
Katso video: Näin Helsingin keskustan opiskelijaravintolassa otettiin vastaan uutiset naudanlihan poisjättämisestä.
Lähde: UniCafe
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Harri Syrjäsen vodkapasta