Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Edullista olutta opiskelijakortilla Helsingissä – keskustaan avautuu "opiskelijoiden oma baari"

Copyright (c) 2017 Dean Drobot/Shutterstock.
Julkaistu 02.12.2022 08:42

Valpuri Haapala

valpuri.haapala@mtv.fi

Itsenäisyyspäivän jälkeen Helsingin keskustaan avautuu uusi opiskelijaravintola, jota ei turhaan luonnehdita räväkäksi. Myöhä Café & Bar nimittäin tarjoilee paitsi ruokaa myös alkoholia ja mahdollisuuden laulaa karaokea.

Opiskelijaravintola UniCafe avaa Helsingin keskustaan uuden ravintolan, josta saa pelkkää vegaanista ruokaa. Palan painikkeeksi voi tilata alkoholijuomia. Iltaan asti auki olevassa ravintolassa pääsee lisäksi laulamaan karaokea. 

Myöhä Café & Bar avaa ovensa Kaivopihalla entisen Suomalaisen kirjakaupan tiloissa 7.12.2022.

Ruokaa ja juomaa saa ravintolasta opiskelijabudjetilla. Pieni olut tai lasi viiniä maksaa opiskelijakorttia vilauttavalle 5 euroa. Kelan säädösten mukaisesti alkoholin anniskelu kuitenkin alkaa vasta lounasajan päätyttyä.

Lue myös: "On tabu sanoa, että opiskelijat joisivat liikaa" – Suvi lopetti alkoholinkäytön pandemia-aikana ja viettää viimeisen opiskelijavappunsa selvin päin

Toive vegaaniseen ravintolaan tuli asiakkailta

UniCafe kertoi kaksi vuotta sitten luopuvansa naudanlihan käytöstä ravintoloissaan, mutta Myöhä on ensimmäinen opiskelijaravintola, jonka ruoka- ja juomalista on täysin vegaaninen. Toive yksinomaan kasvisruokaa tarjoavaan ravintolaan tuli asiakkailta.

Joka tapauksessa päätöstä luopua naudanlihasta kiiteltiin ja kritisoitiin. Myös Myöhän kaltaisen baarimaisen opiskelijaravintolan voi odottaa herättävän tunteita. 

– Odotamme innolla, miten Myöhä otetaan vastaan, Ylvan liiketoiminnanjohtaja Anne Immonen sanoo tiedotteessa.

Lue myös: Vaihdoimme makaronilaatikosta yhden ainesosan – tuli halvemmaksi ja lapsikin tykkäsi: "Ihan sikahyvää!"

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit!

Katso video: Näin Helsingin keskustan opiskelijaravintolassa otettiin vastaan uutiset naudanlihan poisjättämisestä.

4:44Hyvästi naudanliha! Helsingin yliopiston ravintolat tekivät merkittävän liikkeen ilmaston puolesta – näin ravintolassa muutos otetaan vastaanNäin Helsingin keskustan opiskelijaravintolassa otettiin vastaan uutiset naudanlihan poisjättämisestä.

Lähde: UniCafe

Lisää aiheesta:

Helsinkiläisravintola tyhjeni ennen illansuussa, mutta nyt jonoa on kadulle asti kello 21.55 – mitä tapahtui?Suosittu ravintolaketju kaavailee jopa kymmentä uutta ravintolaa Suomeen – poikkeuksellinen konseptiViiden euron buffet löi ällikällä! Testasimme yhden Helsingin halvimmista lounaista: Tällaista ruoka onEnnennäkemätön "mättöravintola" korvasi legendaarisen helsinkiläisbaarin – MTV testasi sipsikaljavegaanien unelmanKeittiömestari kahden vaihtoehdon edessä: Helsinkiläisen huippuravintolan voi avata 6–9 asiakkaalle – tai sitten voi tehdä jotain täysin päinvastaista"Monelle kokille iltatyö ei oikeasti sovellu, mutta vaihtoehtoja ei ole" – huippukokki Matti Jämsen yllättää avaamalla lounasravintolaketjun
RavintolatOpiskeluKasvisruokavalioRuokaLifestyleMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ravintolat
  • 8.11.17:32
    Ruoka

    Akis on kouluttanut kokkeja suomalaisravintoloihin yli 30 vuotta – kaikki lähtee intohimosta

  • 6.11.16:46
    Ruoka

    Yksi uunitemppu ja arkinen raaka-aine muuttuu herkuksi – Henri Alén paljastaa kikan

  • 2.11.10:52
    Helsinki

    Helsinkiä pääsee ihailemaan nyt uudesta paikasta – alla vilistää päivittäin neljännesmiljoona ihmistä

  • 1.11.17:43
    Ruoka

    Katrina on työskennellyt tarjoilijana yli 20 vuotta – tällaisia ovat suomalaiset asiakkaat

  • 31.10.15:05
    Huijaukset

    Poliisi: Tampereen feikkiravintolaa operoitiin Afrikasta