Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Edullista ja helppo valmistaa – Henri Alénilla on yksi ehdoton ruokasuosikki, jota sinunkin kannattaisi kokeilla: "Hemmetin hienon makuista"

8:41Menu Finnjävel: Miten läskisoosi taipuu fine dining -ravintolan tarjontaan?
Julkaistu 27.05.2020 08:15

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Ravintoloitsijat ja kokit Henri Alén ja Tommi Tuominen vierailivat maanantaina MTV:n Uutisaamussa kertomassa uudesta Menu Finnjävel -ohjelmastaan. Kaksikon kanssa pureuduttiin samalla myös erilaisiin perinneruokiin. 

Muun muassa ravintola Finnjäveliä Helsingissä pyörittävät kokit Henri Alén ja Tommi Tuominen sukeltavat Menu Finnjävel .uutuusohjelmassaan suomalaisten perinneruokien maailmaan. Ensimmäisessä, maanantain esitetyssä jaksossa pureuduttiin klassiseen läskisoosin. Alén ja Tuominen vierailivat maanantaina MTV:n Uutisaamussa haastateltavana ja kertoivat juontaja Ivan Puopololle mietteitään suomalaisista klassikkoruoista. 

– Läskisoosi on tuote, jonka nimen kaikki tietävät, mutta se on läskikauhuisille suomalaisille niin karmeaa. Porukalla on ehkä vähän traumoja ennen kuin ovat edes maistaneet sitä, Alén muun muassa totesi.

Henri Alén: Veriruoat "hemmetin hienon makuisia"

Alénin mielestä suomalaisessa perinneruoassa olisi vielä paljon ammennettavaa. Uusia makuja on vielä paljon löydettävissä, sillä monella suomalaisella on katkennut yhteys juuriin ja perinneruokiin. 

– Jos otat 100 vuotta vanhan keittokirjan käteen, niin et tunnista sieltä enää paljon mitään. Paremmin me tiedämme guacamolet, nachokset ja tortillat. Sitten, jos puhutaan jostain koparakeitosta, niin eihän kenelläkään ole enää hajuakaan, mitä se on. 

Henri Alén valmisti Huomenta Suomessa vuonna 2016 verilettuja ja puolukkasalsaa. Reseptin löydät täältä. 

Kaksikkoa pyydettiin myös haastattelussa nimeämään kaikkien aikojen paras suomalainen perinneruoka. 

– Rössypottu, veripalttu. Veriruoat ovat sellaisia, että monet ajattelevat niistä niin kuin läskisoosista, että hyi. Mutta oikeasti, ne on hemmetin hienon makuisia, ihan mielettömän upeita, Alén ylisti.

– Melkein pitää peesata, mutta mä sanon sitten, että maksalaatikko, Tuominen jatkoi. 

Alén ylisti veriruokia jo vieraillessaan Huomenta Suomessa vuonna 2016.

– Ensinnäkin veri on mielestäni yksi parhaita raaka-aineita. Se on hemmetin helppo valmistaa, se on hyvänmakuista, se on huokeaa ja eläimestä käytetään kaikki mahdollinen, Alén listasi tuolloin. 

Alén ja Tuominen raottivat Uutisaamussa myös salaisuuden verhoa ravintoloiden menusuunnittelun taustalta. Miten ruokalistat ja ruokalajit oikeastaan suunnitellaan? Katso videolta Henri Alénin ja Tommi Tuomisen haastattelu.

Menu Finnjävel MTV3-kanavalla maanataisin klo 21

Lisää aiheesta:

Näin Harri Syrjänen maustaisi makaronilaatikonOletko maistanut? Jyrki Sukula paljastaa kaikkien aikojen suosikkiruokansa ja ohjeen siihen: "Rakastan!"Huippukokki Henri Alén muistelee kaikkien aikojen erikoisinta luomaansa annosta: "Se oli kyllä aika eksoottinen"Oletko edes maistanut? Henri Alén ylistää suomalaista traumaruokalajia: "Törkeän hyvää, kun se on hyvin tehty"Koronapandemia runtelee Finnjävel-huippukokkien bisnestä – nämä vinkit he antavat hamstraajilleKari Aihinen ja Pipsa Hurmerinta nimeävät ruoan, johon me kaikki sorrumme: ”Se on ihan suomalaisten perisynti”
RuokaHenri AlénUutisaamuMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 09:34
    Ravintolat

    Marcus, 27, söi neljä pannupihviä lounasbuffetissa – valtava kohu

  • 08:19
    Sikke Sumari

    Sikke Sumari vinkkaa uskomattoman herkun edellispäivän leivästä

  • Eilen17:22
    Ruoanlaitto

    Palkitulta kokilta yllättävä vinkki: "Myrkyksi" tuomittu raaka-aine onkin erinomainen mauste

  • Eilen13:39
    Takaisinvedot

    Tukehtumisvaara! Lasten suosikkinaksuja vedetään myynnistä

  • Eilen09:42
    Makeiset

    Paras salmiakki on valittu – poikkeuksellinen voittaja