Ravintoloitsijat ja kokit Henri Alén ja Tommi Tuominen vierailivat maanantaina MTV:n Uutisaamussa kertomassa uudesta Menu Finnjävel -ohjelmastaan. Kaksikon kanssa pureuduttiin samalla myös erilaisiin perinneruokiin.
Muun muassa ravintola Finnjäveliä Helsingissä pyörittävät kokit Henri Alén ja Tommi Tuominen sukeltavat Menu Finnjävel .uutuusohjelmassaan suomalaisten perinneruokien maailmaan. Ensimmäisessä, maanantain esitetyssä jaksossa pureuduttiin klassiseen läskisoosin. Alén ja Tuominen vierailivat maanantaina MTV:n Uutisaamussa haastateltavana ja kertoivat juontaja Ivan Puopololle mietteitään suomalaisista klassikkoruoista.
– Läskisoosi on tuote, jonka nimen kaikki tietävät, mutta se on läskikauhuisille suomalaisille niin karmeaa. Porukalla on ehkä vähän traumoja ennen kuin ovat edes maistaneet sitä, Alén muun muassa totesi.
Henri Alén: Veriruoat "hemmetin hienon makuisia"
Alénin mielestä suomalaisessa perinneruoassa olisi vielä paljon ammennettavaa. Uusia makuja on vielä paljon löydettävissä, sillä monella suomalaisella on katkennut yhteys juuriin ja perinneruokiin.
– Jos otat 100 vuotta vanhan keittokirjan käteen, niin et tunnista sieltä enää paljon mitään. Paremmin me tiedämme guacamolet, nachokset ja tortillat. Sitten, jos puhutaan jostain koparakeitosta, niin eihän kenelläkään ole enää hajuakaan, mitä se on.