Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Edullista, hyvänmakuista ja helppo valmistaa – miksi suomalaiset eivät hyödynnä tätä raaka-ainetta?

Henri Alén suositteli Huomenta Suomessa käyttämään rohkeasti verta ruokien raaka-aineena.
Henri Alén suositteli Huomenta Suomessa käyttämään rohkeasti verta ruokien raaka-aineena.Shutterstock
Julkaistu 26.04.2016 17:33

MTV LIFESTYLE

Huippukokki Henri Alén muistutteli Huomenta Suomen lähetyksessä, kuinka edullinen ja hyvänmakuinen raaka-aine veri on.

Muun muassa Muru-ravintolaa luotsaava Henri Alén hehkutti lähetyksessä verta erilaisten ruokalajien raaka-aineena monesta eri syystä. Se sopii hyvin hintansa puolesta myös ruokabudjetistaan tiukkojen arki- tai pyhäruoaksi. 

TIESITKÖ? Verta on yleensä saatavilla lihakaupoissa ja hyvinvarusteltujen ruokakauppojen lihatiskeillä.

– Ensinnäkin veri on mielestäni yksi parhaita raaka-aineita. Se on hemmetin helppo valmistaa, se on hyvänmakuista, se on huokeeta ja eläimestä käytetään kaikki mahdollinen, Alén listaa veren hyviä puolia raaka-aineena.

Huippukokki huomauttaa, että erilaiset veriruoat ovat nousseet trendikkääseen maineeseen maailmalla. Suomessa klassiset veriruoat ovat kuitenkin vielä toistaiseksi olleet unohduksissa suurelta yleisöltä.

– Siihen ei olla ihan Suomessa vielä herätty, Alén huomauttaa.

resepti

Lisää aiheesta:

Ulkomaiset huippukokit pummivat Hans Välimäeltä yllättävää suomalaistuotettaTätä lihaa kannattaa grillata – Henri Alén suosittelee: "Saa mielettömän hienon maun"Uskallatko maistaa? Henri Alén ylistää yllättävää grilliruokaa: "Mahtava ja aivan liian vähän käytetty raaka-aine!"Edullista ja helppo valmistaa – Henri Alénilla on yksi ehdoton ruokasuosikki, jota sinunkin kannattaisi kokeilla: "Hemmetin hienon makuista"Suomalainen huippukokki ei tyrmää valmisruokia – kehottaa käyttämään niitä inspiraation lähteenä: ”Itsekin käytän valmisnuudeleita kotona”Mökkiruokien ehdoton ykkönen – Henri Alén: ”Helppoa ja aivan hemmetin hyvää!”
Huomenta SuomiMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Huomenta Suomi
  • 29.6.14:48
    TV-ohjelmat

    Näin arjesta tutut ääninäyttelijät nousivat koko Suomen tietoisuuteen – "Ainahan ääneni on ollut vähän erikoinen"

  • 26.5.09:55
    Työnhaku

    Jemina törmäsi kesätyöhaussa muuriin – sai paikan vasta kymmenien hakemusten jälkeen

  • 30.3.07:41
    Sotapropaganda

    Näin härskisti Kreml valehteli Suomesta – sama "vapaa irtiotto faktoista" jatkuu

  • 25.3.17:32
    Ravintolat

    "Itkin joka vuoron jälkeen" – ravintola-alan työntekijät avautuvat nyt järkyttävistä kokemuksistaan

  • 20.3.21:02
    Sami Kuronen

    Sami Kuronen kertoo suhteestaan Saana-rakkaan kanssa: "Sanomme toisillemme kauniita asioita"