Donald on syönyt joka päivä saman hampurilaisen 50 vuoden ajan – "Kun tykkään jostain, pitäydyn siinä"

big mac hampurilainen
Big Mac on maailman tunnetuimpia hampurilaisia. Shutterstock

Donald Gorske ei lopettanut purilaisten popsimista maailmanennätykseen. Guinnessin ennätystenkirja kertoo amerikkalaismiehen ja Big Macin liiton kestäneen 50 vuotta – niin pitkään Donald on syönyt hampurilaisen joka päivä.

Kerroimme viime vuonna amerikkalaisesta Donald Gorskesta, joka tuolloin oli syönyt suosikkipurilaisensa Big Macin joka päivä 49 vuoden ajan. Miehellä on ollut hallussaan Big Macien syömisen maailmanennätys vuodesta 1999.

Hampurilaiset eivät töki vieläkään vaan 68-vuotias Donald jatkaa edelleen harrastustaan. Toukokuun 17. päivänä miehen ja päivittäisten Big Macien yhteinen matka oli kestänyt 50 vuotta.

Mitäpä jos hampurilaisateriaa säilyttäisi vuosikymmenestä toiseen? Katso videolta, miltä näyttävät 60 vuotta vanhat McDonald's-aterian jäänteet. Juttu jatkuu videon alla.

Mies löysi talonsa seinästä McDonald's-aarteen – tältä 60-vuotiaat ranskalaiset näyttivät 0:46
KATSO VIDEO: Mies löysi talonsa seinästä McDonald's-aarteen – tältä 60-vuotiaat ranskalaiset näyttivät.

Big Mac -vuosipäivä kantapaikassa

Vuosipäivän kunniaksi Donal matkusti Fond du Lacin kaupungissa Wisconsinissa sijaitsevaan McDonald’siin. Kyseisessä kantapaikassaan hän söi ensimmäisen Bic Macinsä vuonna 1972. Ravintola onnitteli kuuluisaa asiakastaan merkkipäivästä pihalla olevalla kyltillä. Sisältä rakennuksesta löytyy Donaldin kuva.

Guinnessin ennätystenkirja onnitteli Donia juhlapäivänä. Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Donald kertoo rakastuneensa Big Maciin ensipuraisulla. Hän oli alusta asti varma, että aikoisi todennäköisesti syödä ikonisia purilaisia loppuelämänsä. Päätös on pitänyt.

Yleensä Donaldilla on tapana syödä päivässä kaksi Big Macia. Puolen vuosisadan aikana päivittäinen roskaruoka-annos on jäänyt välistä vain kahdeksana päivänä. Vuonna 2021 hän laski nauttineensa 32 340 Big Macia elämänsä aikana.

Määrän arviointia helpottaa intohimoisesti asiaansa suhtautuvan miehen tapa säilyttää kaikkien syömisensä hampurilaisten pahvipakkaukset sekä kuitit.

Big Macejä jatkossakin

Miehen ei ole jatkossakaan tarkoitus luopua päivittäisistä hampurilaisistaan.

– Todennäköisesti syön Big Macejä joka päivä koko loppuelämäni, Donald sanoo Guinnessin ennätystenkirjalle.

– Kun tykkään jostain, pitäydyn siinä koko ajan

Viime vuonna mies vakuutti olevansa terve. Jatkuvaa purilaisilla herkuttelua hän kompensoi esimerkiksi jättämällä ranskalaiset annoksesta sekä kävelemällä päivittäin noin kymmenen kilometrin lenkin.

Luitko jo? Hiljattain uutisoitiin Big Mac -hampurilaisissa tapahtuneista muutoksista.

Katso videolla, miten loihdit alle euron maksavasta eineshampurilaisesta huomattavasti parempaa!

Kolme tapaa nostaa eineshamppari uudelle tasolle – yksi tapa ylivoimaisesti ylitse muiden 1:51
KATSO VIDEO: Testasimme kolme tapaa valmistaa aivan tavallinen eineshampurilainen.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!