McDonald's uudisti yllättäen Big Macin – myös juustohampurilaisiin kajottiin: "Ihmiset ovat olleet epäuskoisia"

McDonald'silta jymy-yllätys: Big Mac meni uusiksi – näin hampurilainen on nyt muuttunut 0:35 McDonald'silta jymy-yllätys: Big Mac meni uusiksi – näin hampurilainen on nyt muuttunut
KATSO VIDEO: McDonald'silta jymy-yllätys: Big Mac meni uusiksi – näin hampurilainen on nyt muuttunut

McDonald’s uudisti yllättäen klassikkotuotteitaan. Eniten muutoksia tehtiin Big Mac -hampurilaiseen. Katso videolta yltä, millaisia muutoksia Big Maciin on tehty!

Suomen McDonald’silta kerrotaan, että pikaruokaravintolassa on tehty muutoksia joidenkin klassikkohampurilaisten valmistusmetodeihin. Muutokset on otettu Suomen Mäkkäreissä käyttöön toukokuussa.

– Valmistus- ja säilytystapoihin sekä hampurilaissämpylöiden koostumukseen tehdyt muutokset ovat yksittäisinä pieniä, mutta niiden yhteisvaikutus saa aikaan selvästi havaittavan muutoksen klassikkohampurilaisten makuun, McDonald'silta kerrotaan.

Muutoksia Big Maciin, juustohampurilaiseen ja tuplajuustoon

Suomen McDonald’sin viestintäjohtaja Heli Ryhänen kertoo MTV Uutisille, että muutokset koskevat Big Mac-, juusto- ja tuplajuustohampurilaisia. Eniten muutoksia on tehty Big Mac -hampurilaiseen, joka tehdään nyt uudenlaiseen sämpylään. Myös burgerin täytteisiin on tullut muutoksia.

– Kastikkeen määrää on lisätty 20 millilitrasta 30 millilitraan. Myös sipulin valmistustapaa on muutettu. Vaikka raaka-aine on sama, sen maku muuttuu, kun sipulit lisätään jo suoraan pihville grillissä.

Myös juusto- ja tuplajuustohampurilaisen kohdalla sipuli lisätään pihville nyt jo paistovaiheessa. Tämä helpottaa myös ravintolan henkilökunnan työtä, kun kaikkiin kolmeen hampurilaiseen voidaan käyttää samanlaisia pihvejä. Lisäksi juusto- ja tuplajuustohampurilaisissa vaihtuivat Big Macin lailla sämpylät.

Ryhäsen mukaan muutokset kumpuavat pikaruokajätin halusta kehittyä ja parantaa tuotteitaan. Kyseessä on maailmanlaajuinen uudistus. Burgerisämpylät ovat nyt hieman kiiltäväpintaisempia ja päältä rusehtavia, mutta tulevat edelleen samalta, pitkäaikaiselta yhteistyökumppanilta.

Kuluttajilta tullut jo palautetta: "Mitä Big Macille on tapahtunut?"

Millaista palautetta klassikkotuotteiden uudistus on sitten saanut?

– Kyllä kuluttajat ovat huomanneet muutoksen. Meihin on oltu yhteydessä ja kysytty muun muassa, että "mitä Big Macille on tapahtunut?"

Ryhäsen mukaan palaute on ollut pääosin ihmettelyä, vaikka toki joukkoon mahtuu aina myös vaatimuksia vanhan tuotteen palauttamiselle myyntiin.

– Ihmiset ovat olleet epäuskoisia. On maistettu, että jotain on muuttunut tuotteessa, mutta ei ehkä ole uskottu asiaa. Tuote on kuitenkin pysynyt jo vuosikausia muuttumattomana.

Jo 1960-luvulla markkinoille tulleeseen Big Mac -hampurilaiseen ei ole vuosien saatossa tehty juurikaan reseptimuutoksia. Ryhänen muistelee, että jossain vaiheessa sämpylöiden suolamäärää saatettiin vähentää.

– Muutos oli kuitenkin sellainen, että ei kuluttaja sitä huomannut.

Mäkkäri laajentaa myös kahvilatoimintaansa Suomessa

Hampurilaisuudistuksen yhdessä Suomen McDonald's laajentaa myös kahvilatoimintaansa. Mäkkäri on tuonut tänä vuonna muutamiin ravintoloihinsa maailmalta tunnetun McCafé-konseptin. 

Viestintäjohtaja Heli Ryhäsen mukaan Suomi on sen verran kova kahvinkulutusmarkkina, että konseptille riittää kysyntää.

– Näyttää siltä, että erikoiskahvimarkkina on tullut jäädäkseen. Haluamme olla siinä mukana.

McCafélla on oma palvelutiskinsä ravintolan sisällä. Tiskiltä saa erikoiskahvien lisäksi erilaisia kahvilatuotteita, kuten leivonnaisia. 

– Siellä on omat kahvinkeittimensä ja pullavitriininsä, sekä lisäksi omat koulutetut baristat. Kahvilassa ei siis ole samaa henkilökuntaa kuin pikaruokaravintolassa.

Tällä hetkellä kahviloita on avattuna neljässä eri McDonald’sissa: Järvenpäässä, Seinäjoella sekä Helsingissä Pukinmäen ja Kivikon ravintoloissa.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat