Dippikastike, joka vie kielen mennessään – tätä on pakko kokeilla!
Mitä tulee, kun kaksi herkullista dippiä, guacamolen ja hummuksen yhdistää samaan makumaailmaan? Täydellinen lopputulos, johon kelpaa dipata niin leipää kuin vihanneksia.
Herkullinen iltanaposteltava syntyy kikherne-avokadodippikastikkeesta. Kokeile!
Kikherne-avokadodippi
Paahdetut kikherneet
4 dl tölkkikikherneitä
2 rkl oliiviöljyä
1,5 tl suolaa
1 tl juustokuminaa
Dippikastike:
1 avokado
1 valkosipulinkynsi
0,5 dl oliiviöljyä
1 limen mehu
tuoretta korianteria
(cayennepippurihiutaleita)
Tee näin:
Lämmitä uuni 200 aseteeseen. Kuivaa kikherneet talouspaperin päällä, kunnes ne ovat täysin kuivia. Laita uunipellille leivinpaperi ja kaada kikherneet pellille. Paahda kikherneitä 15 minuutin ajan. Pirskota päälle oliiviöljyä, suolaa, cayennea ja kuminaa ja sekoita herneet. Laita kikherneet uuniin vielä 15 minuutiksi.
Laita paahdetut kikherneet tehosekoittimeen valkosipulin kanssa ja murskaa ne. Lisää muut dippikastikkeen ainekset ja käytä tehosekoittimessa, kunnes dipin koostumus on sileä.
Tarjoile erilaisten dipattavien kanssa!
Lähde: Popsugar
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan