"Muistuttaa hämmästyttävän paljon mehevää kanaa" – näin et varmasti ole kypsentänyt avokadoa!
Avokado on viime vuosina tullut suomalaisille erityisen tutuksi hedelmäksi, mutta oletko koskaan tullut ajatelleeksi, että tämän paljon hyviä rasvoja sisältävän terveysherkun voi käyttää hyödyksi myös "nugeteissa"?
Outi Rinne paljastaa tuoreessa kirjassaan Lohturuokaa – tietoista herkuttelua (Atena) keksineensä täydellisen käyttötavan avokadolle. Rinne suosittelee valmistamaan avokadosta herkullisia nugetteja, jotka muistuttavat jopa rakenteeltaan nugeteista tuttua raaka-ainetta, kanaa.
– Avokadon maku ja rakenne muistuttaa hämmästyttävän paljon mehevää kanaa, mutta herkuttelun jäkeen jää keveän kylläinen olo, Rinne kirjoittaa.
Avokadonugetit
4 annosta
2–3 kypsää, mutta vielä napakkaa avokadoa (koosta riippuen)
1 sitruunan tai limetin mehu
1/2 tl hienoa merisuolaa ja rouhittua mustapippuria
1/4 tl valkosipulijauhetta
(1/2 tl curryjauhetta)
1/2 dl kikhernejauhoa tai jotain täysjyväjauhoa
noin 3/4 dl kikherneiden säilöntälientä tai 1 kananmuna kevyesti vatkattuna
2 1/2 dl kookoshiutaleita
2 rkl mietoa oliiviöljyä
Kuumenna uuni 175 asteeseen. Päällystä pelti leivinpaperilla ja sipaise paperille oliiviöljyä. Jauha kookoshiutaleet tehosekoittimessa karkeaksi jauheeksi. Purista laakean kulhon pohjalle sitruunan tai limetin mehu. Halkaise avokadot, poista kivi ja pyöräytä sisus kuoresta ruokalusikalla. Leikkaa sopiviksi suupaloiksi ja siirrä kulhoon. Pyörittele palat sitrusmehussa ja lisää mausteet. Kaada ylimääräinen neste pois ja ripottele jauhot. Kääntele ne varovaisesti kauttaaltaan avokadoihin. Dippaa jauhotetut avokadopalat yksi kerrallaan kikherneliemeen tai kananmunaan ja pyörittele vielä kookosjauhossa. Asettele palat pellille ja paahda uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes nugetit ovat saaneet väriä ja muuttuneet rapeiksi. Sekoittele pari kertaa paahtamisen aikana. Tarjoa kuumina viileän chilikookosdipin kanssa.
Lähde: Outi Rinne: Lohturuokaa – tietoista herkuttelua (Atena)
***
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan