Täysin yllättävä käyttötapa raparperille – tätä on pakko kokeilla!

Raparperi,-grilli,-hillo
Raparperi on yllättävän monipuolinen raaka-aine. Shutterstock

Pekoniwokki raparperikastikkeella on herkku, joka ei ole aivan siitä tavallisimmasta päästä – mutta aivan varmasti kaiken sen valmistamiseen käytettävän vaivan arvoinen!

Raparperit alkavat olla Suomessa kypsiä käytettäväksi. Perinteisen raparperipiirakan lisäksi tuttua herkkua voi hyödyntää myös suolaisen ruoan muodossa. Allt om Mat -sivuston reseptillä raparperi keitetään herkulliseksi makeaa ja suolaista yhdisteleväksi kastikkeeksi, joka sopii parhaiten suolaisen wokin seuraksi.

Raparperikastike

400g silputtua raparperia
0,5 dl raakasokeria
2 rkl soijakastiketta
3 valkosipulinkynttä silputtuna
3 cm pala tuoretta inkivääriä hienonnettuna
1 tl kokonaisia korianterin siemeniä
1 tl kanelia
mustapippuria
0,5 dl vettä

Wokki

öljyä
200 g pekonia
300 g nuudeleita
1 punainen chili
1 keltainen paprika
1 pieni purjo
50 g rucolaa

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään kattilassa. Kiehauta seos ja anna hautua, kunnes se paksuuntuu.

Kuumenna öljy wokki- tai paistinpannulla. Kypsennä nuudelit paketin ohjeiden mukaisesti. Pilko pekoni ja paista se rapeaksi. Lisää joukkoon nuudelit, chili ja purjo ja paista seosta hetki.

Sekoita kastike wokkiin, asettele annokset lautasille ja koristele rucolalla.

Lähde: Allt om Mat

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja