Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Täysin yllättävä käyttötapa raparperille – tätä on pakko kokeilla!

Raparperi on yllättävän monipuolinen raaka-aine.
Raparperi on yllättävän monipuolinen raaka-aine.Shutterstock
Julkaistu 20.05.2016 09:25

MTV LIFESTYLE

Pekoniwokki raparperikastikkeella on herkku, joka ei ole aivan siitä tavallisimmasta päästä – mutta aivan varmasti kaiken sen valmistamiseen käytettävän vaivan arvoinen!

Raparperit alkavat olla Suomessa kypsiä käytettäväksi. Perinteisen raparperipiirakan lisäksi tuttua herkkua voi hyödyntää myös suolaisen ruoan muodossa. Allt om Mat -sivuston reseptillä raparperi keitetään herkulliseksi makeaa ja suolaista yhdisteleväksi kastikkeeksi, joka sopii parhaiten suolaisen wokin seuraksi.

Raparperikastike

400g silputtua raparperia
0,5 dl raakasokeria
2 rkl soijakastiketta
3 valkosipulinkynttä silputtuna
3 cm pala tuoretta inkivääriä hienonnettuna
1 tl kokonaisia korianterin siemeniä
1 tl kanelia
mustapippuria
0,5 dl vettä

Wokki

öljyä
200 g pekonia
300 g nuudeleita
1 punainen chili
1 keltainen paprika
1 pieni purjo
50 g rucolaa

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään kattilassa. Kiehauta seos ja anna hautua, kunnes se paksuuntuu.

Kuumenna öljy wokki- tai paistinpannulla. Kypsennä nuudelit paketin ohjeiden mukaisesti. Pilko pekoni ja paista se rapeaksi. Lisää joukkoon nuudelit, chili ja purjo ja paista seosta hetki.

Sekoita kastike wokkiin, asettele annokset lautasille ja koristele rucolalla.

Lähde: Allt om Mat

Lisää aiheesta:

Valmista 20 minuutissa! Mahtava arkiruokaresepti kerää ylistystä: "Paras hapanimeläbroileri, jota olen koskaan maistanut"Sichuanilainen kana-nuudeliwokki chiliöljylläTäydellinen kastike broilerista: Tästä 20 minuutin reseptistä ei makua puutu! Ravintolan suosikkiruoan valmistus ei ole koskaan ollut näin helppoa! Tämä Tikka Masala valmistuu pöytään alle puolessa tunnissaYllättävä ainesosa maustaa tutun arkiruoan – tätä on pakko kokeilla! Nopeaa ja maukasta – terveellinen thaiherkku valmistuu kädenkäänteessä
Makuja

Tuoreimmat aiheesta

Makuja
  • Eilen17:02
    Ruoka

    "Tyrmäävän hyvää!" – Hanna Sumarin omenapiirakka on helppo leipoa

  • Eilen12:32
    Juomat

    Alko kokeili K18-energiajuomien myyntiä – näin siinä kävi

  • Eilen07:43
    Halpa vs. kallis

    Testasimme kauppojen halvimmat merkit: Mikä omenamehuista on paras?

  • ma17:14
    Ruoka

    100 päivää jouluun! Näin saat joulukonvehteja yli puolet halvemmalla

  • ma11:01
    Ruoka

    Pastasta ja perunasta saa terveellisempää yhdellä kikalla