The Kitchn -ruokasivuston ruokatoimittaja Danielle Centoni kertoo, miten poikkeukselliset olosuhteet koronaepidemian aikana ovat muuttaneet perheen ruokaostoskäyttäytymistä. Uudenlaiset toimintatavat ovat jopa pienentäneet ruokalaskua.
Ruokatoimittaja Danielle Centoni kertoo pitäneensä ruokaostosten tekemistä ennen koronakriisiä lähes itsestäänselvyytenä. Se ei juuri herättänyt tunteita suuntaan tai toiseen.
– En käynyt vain yhdessä kaupassa ostosreissun aikana, vaan kahdessa tai kolmessa. Halusin ostaa naposteltavaa sieltä ja lihaa tuolta, eikä se ollut mikään ongelma. Jahtasin tarjouksia ja seurasin naposteluhimojani. Jos joku ruoka kuulosti hyvältä, ei ollut väliä löytyykö aineksia kotoa. Niitä pystyi hakemaan kaupasta milloin vain, Danielle kuvailee.
Koronakriisin iskeyttyä kaikki kuitenkin muuttui. Ruokakaupassa käyntiä täytyi alkaa ajatella potentiaalisena terveysriskinä sekä itselle että muille. Danielle ymmärsi, että yhden puuttuvan raaka-aineen hakeminen kaupasta on todellisuudessa melko tehotonta, vastuutonta ja tuhlailevaa.
– Minun täytyi muuttaa täysin lähestymistapaa, ja tiedättekö mitä? Olen kokenut voimakkaan herätyksen.
Danielle listasi neljä oleellisinta asiaa, jotka ovat muuttuneet hänen ruokakauppatottumuksissaan koronakriisin aikana. Ruokatoimittaja toivoo, että osa tavoista jäisi elämään kriisin jälkeenkin. Tavat ovat nimittäin jopa auttaneet Daniellea pienentämään ruokalaskua.
1. Pienten yritysten ja tuottajien priorisointi
Moni pienyrittäjä ja -tuottaja on nyt pulassa muun muassa siksi, että tuotteita ei mene nyt ravintoloille kaupaksi. Koronakriisin myötä pienten paikallistuottajien tukeminen on korostunut myös Daniellen ostoksissa.
