The Kitchn -ruokasivuston ruokatoimittaja Dana McMahan laati käyttäytymisetiketin, josta jokaisen olisi nyt hyvä ottaa mallia ruokakaupassa käydessään.
Koronavirusepidemian jyllätessä maailmanlaajuisesti myös suomalaisten arki on muuttunut oleellisesti. Ruokaostoksia tehdessä ei ole voinut välttyä ajatukselta, pitäisikö kaappeihin ostaa nyt varuiksi säilykkeitä ja loppuvatko tietyt raaka-aineet pian kaupoista. The Kitchn -ruokasivuston ruokatoimittaja Dana McMahan kertoo miettivänsä nyt joka kerta ruokakaupassa käydessään, onko kyseessä mahdollisesti viimeinen ostoskerta, ennen kuin joutuu jäämään kotikaranteeniin.
– Kun katsoo kauppojen hyllyjä ja muita asiakkaita, kaikki tuntuvat nyt miettivän samaa. Tämä ajatus houkuttelee hamstraamaan ruokaa, mutta kun katsoin muutamaa jäljellä olevaa pussia kuivattuja mustia papuja, järkeilin: pavuilla pärjää pitkälle ja meitä on vain kaksi ihmistä kotona – myös muut ihmiset voivat tarvita niitä. Ostin siis vain kaksi pussillista.
Tästä Dana sai idean ruokakauppaetiketin laatimiseen. Vaikka monet säännöistä olisivat aivan yleispäteviä muutenkin, ovat ne erityisen tärkeitä nyt poikkeustilanteen vallitessa lähes koko maailmassa.
– Kun yritämme kaikki räpiköidä läpi tämän hämmentävän ja suoraan sanottuna pelottavan ajan, joidenkin perusmukavuuksien säilyttäminen voi auttaa meidät pysymään rauhallisina (ja ehkä saada muut ruokakaupoissa asioivat panikoimaan hieman vähemmän).
1. Älä hamstraa yli tarpeidesi
Houkutus on nyt suuri, mutta kaappeihin ei ole järkeä ostaa kilokaupalla ruokia, joita et muutenkaan söisi – varsinkin, jos tuotteet ovat vaarassa pilaantua. Kurkkaa täältä Marttojen neuvot järkevän kotivaran koostamiseen.