Ruokakaupan tarjouksia kannattaa hyödyntää harkiten, muistuttaa Marttaliiton asiantuntija.
Pellervon taloustutkimus julkaisi tiistaina ennusteensa, jonka mukaan ruoan voimakas hinnannousu on vähitellen taittumassa. Tänä vuonna hinnat nousevat vielä 8,5 prosentin tahtia viime vuoteen verrattuna, mutta hintojen nousu on hidastunut alkuvuodesta. Ensi vuonna hinnat lähtevät jo noin kahden prosentin laskuun.
Ruoan hinnannousu on jo saanut monet kotitaloudet sopeuttamaan omia ruokahankintojaan. Marttojen kehittämispäällikkö Taru Karosen mukaan omia ruokailutottumuksiaan ovat joutuneet pohtimaan ihan kaikki, eikä raju hinnannousu ole iskenyt pelkästään pienituloisiin.
Moni hakee säästöjä ruokamenoihin esimerkiksi metsästämällä erilaisia tarjouksia. Mistä sitten tunnistaa hyvän tarjouksen ruokakaupassa? Karonen vinkkasi Huomenta Suomessa tarkkailemaan erityisesti tuotteiden kilo- ja litrahintoja.
– Nyt puhutaan paljon tästä shrinkflaatiosta eli pakkauskoot pienenevät, mutta hinnat pysyvät samana tai jopa kasvavat. Se pakkaushinta ei siis välttämättä kerro kaikkea.