Aleksi bongasi vantaalais-Lidlin lohifileistä yllättävän yksityiskohdan

Yllättävä näky Lidlissä Vantaalla: Lohifileissä järeät hälyttimet 0:18 Yllättävä näky Lidlissä Vantaalla: Lohifileissä järeät hälyttimet
KATSO VIDEO: Kuntosaliyrittäjä Aleksi Soininen bongasi vantaalais-Lidlin lohifileissä "järeät turvatoimet".

Varastamisesta aiheutuva hävikki on kaupoille iso kulu. Ongelmaa taklataan nyt muun muassa järeillä varashälyttimillä elintarvikkeissa.

Elintarvikepakkauksissa käytettävät varashälyttimet ovat yleistyneet ruokakaupoissa. Hälytintarrojen lisäksi kaupat käyttävät nyt jopa järeitä, kassalla irrotettavia hälyttimiä. Näin toimitaan nyt esimerkiksi Lidlissä, jossa isokokoiset varashälyttimet on lätkäisty muun muassa lohi- ja kirjolohifileisiin. 

Asiaa ihmetteli somessa vantaalainen kuntosaliyrittäjä Aleksi Soininen. Järeistä hälyttimistä yllättynyt Aleksi kuvasi kalahälyttimistä videon Vantaan Koivukylän Lidlissä. 

Aiheesta uutisoi aiemmin Helsingin Sanomat ja Ilta-Sanomat.

Varkauksia ehkäistään monin keinoin

Lidlin myynnin johtaja Akseli Mäkisalo perustelee hälyttimien käyttöä MTV Uutisille. Mäkisalon mukaan myymälöissä on varkauksien ehkäisemiseksi käytössä erilaisia keinoja. Yleensä varkaudet kohdistuvat pieniin mutta kilohinnaltaan arvokkaisiin arvokkaisiin tuotteisiin, kuten juusto-, liha- ja kalatuotteisiin sekä alkoholituotteisiin. 

– Jotain tuotetta voidaan esimerkiksi laittaa hyllyyn rajallinen määrä, ja tuotetta saa lisää henkilökunnalta pyytämällä. Tuotteita voidaan laittaa myös kassalta myytäväksi, kuten saatetaan tehdä esimerkiksi vitamiinien kohdalla. Joihinkin tuotteisiin voidaan laittaa hälytin, ja näin saatetaan tehdä esimerkiksi liha- ja kalatuotteiden kohdalla.

Näitä eri keinoja varkauksien estämiseksi on Mäkisalon mukaan vaihtelevasti käytössä myymälöissä ympäri Suomen. 

– Lisäksi myymälöissä on käytössä erilaista teknologiaa, kuten kameroita ja headsetteja. Useassa myymälässä työskentelee ammattivartijoita. Varkauksista ilmoitetaan aina poliisille. 

"Varastamisesta aiheutuva hävikki on kaupalle taloudellisesti merkittävä kulu"

Lidl-myymälöissä ei ole viime aikoina havaittu muutosta varkauksien määrässä, mutta varkaudet ovat kuitenkin muuttuneet entistä ammattimaisemmiksi. 

– Varastamisesta aiheutuva hävikki on kaupalle taloudellisesti merkittävä kulu, minkä vuoksi suhtaudumme asiaan vakavasti ja puutumme siihen määrätietoisesti erilaisin keinoin.

Katso yllä olevalta videolta, millaiset hälyttimet kaupan lohifileissä voi nyt olla. 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.