Tunnetko aidon ja alkuperäisen mojiton valmistustavan? Katso resepti!

mojito_1
Shutterstock

Mojito on kuubalainen klassikkodrinkki, johon laitetaan perinteisesti sokeria, minttua, limeä, vaaleaa rommia ja soodaa. Jostain syystä jokainen mojito maistuu silti aina erilaiselta. Miten mojito oikeasti kuuluu valmistaa?

Mojito on hyvänmakuinen juoma, mutta se on alun perin kehitetty oikeaan tarpeeseen: viilentämään kehoa Kuuban lämpimässä ilmastossa. Pitkän linjan baarimestari Timo Siitonen A21:sesta tuntee metodit suositun cocktailin takana.

– Aitoon kuubalaiseen Mojitoon käytetään limen mehua ja mintun oksia sekä hellää sekoitustekniikkaa. Länsimaisessa versiossa puolestaan limen palat murskataan lasiin ja minttu lisätään varovasti sekaan. Lontoossa 1990-luvulla oli muotia myös ravistaa Mojitoja, kertoo Siitonen.

Siitonen antaa ohjeet aidon ja alkuperäisen mojito-cocktailin valmistukseen. 

– Mintunlehtiä ei saisi murskata, sillä muuten ne päästävät juomaan kitkeryyttä. Hellä lehtien hierominen riittää. Isommalle porukalle Mojito syntyy parhaiten kannussa – ja kuubalaisena versiona, jossa minttu lisätään mukaan kokonaisina oksina. Sokeriliuoksen käyttäminen kiteisen sokerin sijaan auttaa saamaan maun nopeammin kohdalleen, Siitonen ohjeistaa. 

Mojito kannattaa koristella tuoreella mintunoksalla, sillä voimakas mintuntuoksu nenässä myös vahvistaa mojiton makuelämystä. 

Aito kuubalainen Mojito

Tarvitset:

2 teelusikallista luomuruokosokeria

Kokonaisen limen mehu

2 mintun oksaa

1 osa kolmevuotiasta vaaleaa rommia (n. 4,5cl)

2 osaa kuplavettä (n. 9cl)

jääkuutioita

Valmistus:

Purista limen mehu ja lisää sokeri, mintun oksat ja kuplavesi korkeaan lasiin. Sekoita varovasti. Lisää Hanava Club -rommi sekä jääkuutiot joukkoon. Sekoita huolellisesti ja nauti.

Lähde: Pernod Ricard Finland 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.