Hämmentävät sipsit MTV:n testissä: "Ei tämä ihan typerin niksi ole..."

Näin teet omat sipsisi mikrossa 3:40 Näin teet omat sipsisi mikrossa

Kuulimme luotettavilta lähteiltä, että mikrossa itse valmistetut sipsit voivat oikeasti olla herkullisia. Pistimme mikrosipsit tulikokeeseen.

Katso videolta, kuinka perunalastuja voi valmistaa itse mikroaaltouunissa vain muutamassa minuutissa.

Tastyn mukaan mikrosipsit valmistuvat kädenkäänteessä vain muutamista raaka-aineista. MTV Uutisten toimituksen sisällä on vannoutuneita itsetehtyjen mikrosipsien faneja, joiden mukaan niiden syöminen on todella tyydyttävää. Päätimme selvittää, onko väitettä väritetty liioittelulla, vai ovatko itsetehdyt sipsit oikeasti parempia kuin kaupasta saatavat.

Et tarvitse muuta kuin sopivan lajikkeen puikuloita, oliiviöljyä ja suolaa. Niin, ja tietenkin myös mikron.

Perunalajikkeeksi kannattaa valita keltaisen leiman yleisperuna. Eli sellainen peruna, joka soveltuisi hyvin myös ranskalaisiksi, lohkoperunoiksi sekä rosamundan puutteessa myös uuniperunoiksi.

Koska mikrosipiseissä on niin yksinkertaiset raaka-aineet, niiden laatuun kannattaa panostaa. Halpuus maistuu nimittäin herkästi lopputuloksessa.

Katso videolta, kuinka Kauhujen keittiön Fanni onnistui ikivanhan ja epätasaisesti ruokaa lämmittävän mikroaaltouuninsa kanssa.

Osittainen lähde: Tasty 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.