Arkiruokahitti! Kesän paras keitto-ohje sisältää Sadun salaisen ainesosan: "Murustan sitä joukkoon kokonaisen paketillisen"

KERTAKÄYTTÖ Kesäkeitto Satu Koivisto
Kesäkeitto on mielipiteet jakava kesäherkku. Tykkäätkö itse? Satu Koivisto

Suositussa arkiruokahitti-juttusarjassamme nostetaan esiin MTV Uutisten Makuja-ruokasivun parhaita arkiruokaohjeita. Kesäkeitto jakaa mielipiteet, mutta tätä Sadun versiota kannattaa ehdottomasti kokeilla!

Mitä ruokaa tänään syötäisiin? Arkena moni kaipaa kotikeittiöönsä mahdollisimman sujuvaa ruoanlaittoa. Arkiruokaohjeelta toivotaan ennen kaikkea nopeutta ja helppoutta. 

MTV Uutisten Makuja-ruokasivujen arkiruokahitti-juttusarjassa nostetaan esiin suomalaisten suosikkiohjeita Maikkarin reseptiarkistosta. Reseptien joukosta löytyy niin kotikeittiön klassikoita kuin uusia hittejäkin. Ota testiin esimerkiksi tämä Kari Aihisen fetasalaatti, perinteinen ja helppo kanaviillokki tai Henri Alénin  mahtava uunilohi.

Kesäkeitto jakaa mielipiteet – mutta tätä versiota kannattaa testata!

Ruokakirjoittaja ja toimittaja Satu Koivisto julkaisi viime kesänä blogissaan perinteisen kesäkeiton reseptin ja paljasti samalla oma tärppinsä mielipiteitä jakavaan kesäherkkuun.

– Kesäkeitto on harvinaisen väärinymmärretty ruokaparka. Harva ruokalaji taitaa jakaa mielipiteitä yhtä voimakkaasti! Jos kuulut kesäkeittoskeptikoihin, anna tälle reseptille mahdollisuus. Tuoreista kasviksista taiten tehty soppa on taivaallista ja sopii moneen tilanteeseen, Satu kirjoittaa.

Kesäkeiton valmistamiseen tarvitaan uuden sadon raaka-aineita, kuten varhaisperunaa ja kukkakaalia. Perunalajikkeeksi Satu suosittelee annabellea. Monet keittävät kesäkeitossaan kasviksia maidossa, mutta se ei välttämättä ole paras tapa. Satu suosittelee kokeilemaan kasvisten keittämistä vedessä ja lisäämään keittoon lopuksi kermaa. 

Sadun kesäkeitossa on myös yksi salainen ainesosa, joka sekin saattaa jakaa mielipiteitä: sinihomejuusto. Satu nappasi idean kuopiolaisesta Musta Lammas -ravintolasta muutama vuosi sitten. 

– Söimme siellä pitkän kaavan mukaan. Yksi ruokalajeista oli kesäkeitto, jonka liemeen oli lisätty Peltolan Blue -sinihomejuustoa. Taivaallista! Niinpä itsekin murustan sitä nykyisin joukkoon kokonaisen paketillisen.

Lopuksi Satu viimeistelee kesäkeittonsa vielä esimerkiksi lehtipersiljalla. Lue lisää Sadun blogista.

***

1:43


Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja