Anette suivaantui "viallisista kahvikapseleista" ja heitti ne yksitellen roskiin – pian valkeni totuus: "Ajattelin kaivaa itseni melko syvälle maahan"

Anette Pakarinen kahvikone
Aneten kahvikapselit sisälsivätkin maitoa. Shutterstock/Anette Pakarinen

Anette Pakarisen oma luksuskahvihetki ei mennyt aivan putkeen.

Anette Pakarinen päätti hemmotella itseään astetta paremmalla kahvihetkellä, ja kaivoi kaapista esiin kapselikahvikoneen.

– Joku porvarihetki se oli, kun päätin hummailla vähän tyyriimmällä kahvilla, Anette kertoo.

Pettymys olikin valtaisa, kun luksuskahvikupposta himoinnut Anette havaitsi kapseleiden sisältävän kahvin sijaan pelkkää maitoa. Anette kuvaili Facebookin suositussa mokaryhmässä paiskoneensa maitoa liriseviä kapseleita raivoissaan roskiin.

Katso myös: Kaurajuomaa kahviin? Sokkotestissä selvisi juomien todelliset erot ja löytyi selvä suosikki. Juttu jatkuu videon alla.

Kaurajuomaa kahviin? Sokkotestissä selvisi juomien todelliset erot ja löytyi selvä suosikki 5:58
Halpa vs. kallis -sarjassa testattiin kahviin sopivia kaurajuomia.

Maahantuojan vastaus palautteeseen veti nöyräksi: "Ajattelin kaivaa itseni melko syvälle maahan pariksi viikoksi"

Samalla hetkellä hän päätti, että tämä ei jäisi tähän: palautetta virheellisistä kahvikapseleista on lähetettävä.

– Olin varmaan neljä jo testannut ja ohimolla alkoi pullistella uhkaavasti. Kerrankin näin sen vaivan, että kaivoin maahantuojan tiedot ja nakkasin palautteen menemään. Vastaus tulikin tosi nopeasti ja sen luettuani ajattelin vain kaivaa itseni melko syvälle maahan about pariksi viikoksi, Anette kertoo MTV Uutisille.

Maahantuojan vastauksesta kävi ilmi, että osa pakkauksen kahveleista sisälsi tarkoituksella maitoa, sillä juoman valmistukseen oli tarkoitus käyttää kaksi erilaista kapselia:

”Hei Anette, Kiitos viestistäsi! Osaan kapselijuomistamme tarvitaan kaksi kapselia, yksi kahvi-/suklaakapseli ja yksi maitokapseli. Kun ensimmäinen kapseli on käytetty, kapselia vaihdetaan, ja tuloksena saadaan ihanan täyteläinen juoma. Näissä kyseisissä pakkauksessa on siis 8 maitokapselia ja 8 kahvi-/suklaakapselia. Pahoittelemme, ettei tämä tieto ole välittynyt tarpeeksi selkeästi pakkauksemme kyljestä. Mikäli pakkauksesta puuttuvat kaikki kahvikapselit (ruskeat kapselit) pyydämme sinua lähettämään pakkauksesta löytyvät erätiedot. Mukavaa päivänjatkoa tästä huolimatta!” 

Vertaistukea muilta mokaajilta

Käytännössä Anette oli siis availlut ensin pelkkiä maitokapseleita ja luullut kaikkien pakkauksen kapseleiden sisältävän pelkkää maitoa. Anette kertoo MTV Uutisille juoneessa aiemmin vain yhden kapselin tarvitsevia kahvijuomia, eikä hän näin ollen tarkistanut asiaa sen tarkemmin pakkauksesta.  

– Paketti lensi suoraan pahvinkeräykseen, koska minulla on tietenkin soma astia kapseleita varten.  

Välikohtauksen jälkeen Anette valmisti itselleen kapselikahvin ja keitti omien sanojensa mukaan "itse ihan pirun maukasta maitovaahtoa". 

– Häpeänpuna rusottaa poskilla hieman edelleen.

Facebook-ryhmän kommenteista päätellen Anette ei suinkaan ole ainoa, jolle kahvikapseleiden oikeaoppinen käyttö on ollut epäselvää. Eräs ryhmäläinen nimittäin kommentoi vaihtaneensa koko keittimen toiseen merkkiin, koska koneesta tuli "vain maitoa kuppiin".

– Onneksi en ole tämän kapseliongelmani kanssa yksin. Meillä on jo strömssiryhmässä tiivis tukiyhteisö ketjusta päätellen, Anette toteaa.

Katso myös video: Omistatko Moccamaster-kahvinkeittimen? Tätä niksiä et ehkä tiennyt

Omistatko Moccamaster -kahvinkeittimen? Tätä niksiä et tiennyt 0:43
Tiesitkö jo tämän Moccamaster-niksin?


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.