Jenkkisivustolla ihmetellään suomalaista tapaa nauttia kahvia – oletko koskaan kuullut?
Amerikkalaissivusto Insider listasi erikoiset tavat nauttia kahvia eri puolelta maailmaa. Mukana on myös perinne, jota "suomalaiset rakastavat".
Oletko sinä koskaan kuullut leipäjuustokahvista? Jenkkisivusto Thisinsiderin mukaan kyseessä on herkku, jota suomalaiset rakastavat
– Kuumaa kahvia kaadetaan juustoleipäkuutioiden päälle Suomessa. Vaikka se kuulostaa epäilyttävältä, suomalaiset rakastavat tätä erikoista yhdistelmää, sivustolla kerrotaan.
Suomalainen perinneherkku
Toden totta, leipäjuustokahvi on suomalainen perinneherkku. Tämä erikoiselta kuulostava tapa nauttia kahvia ja juustoa on tuttu ainakin Pohjanmaalla ja Lapissa sekä Ruotsin Tornionjokilaaksossa. Siellä perinneherkkua kutsutaan kahvijuustoksi.
Syy omalaatuiseen yhdistelmään on yksinkertainen: leipäjuusto maistuu paremmalta lämpimänä, joten se kannattaa kastaa kuumaan kahviin.
Keskisuomalaista maaseutumatkailua edistävällä Ruokacentria-sivustolla kerrotaan, miten perinneherkku syntyy:
Mäkiahon juustolan leipäjuustokahvi
Ainekset:
200 g leipäjuustoa
Keitettyä kahvia
Kahvin sekaan oman maun mukaan maitoa tai kermaa ja sokeria
Ohje:
1. Leikkaa leipäjuusto pieniksi kuutioiksi ja jaa kuutiot neljään kahvikuppiin.
2. Kaada kuppeihin kuumaa kahvia ja lisää tarvittaessa maitoa tai kermaa ja sokeria.
3. Nauti kupista pari kuppia kahvia ennen leipäjuuston syömistä, jotta leipäjuusto lämpenee ja pehmenee.
4. Syö kahvin juonnin päätteeksi herkulliseksi tekeytyneet juustokuutiot.
Lähteet: Insider, Ruokacentria
***
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa