Älä pilaa päivääsi! Seitsemän ruokaa, joita ei kannata syödä aamupalaksi

8:01 Makujen aamussa valmistetaan ruokaisa espanjalainen munakas

Vaikka aamiainen on tunnetusti päivän tärkein ateria, monella menee sen kanssa täysin pieleen. Jos haluat päivällesi parhaan mahdollisen alun, jätä seuraavat ruoat pois aamupalapöydästäsi. 

VIDEO: Poimi talteen espanjalaisen munakkaan resepti. 

Jos haluat ravita kehoasi mahdollisimman terveellisesti, seuraavat ruoat kannattaa jättää pois aamun ensimmäiseltä aterialta.

1. Aamiaismurot ja -hiutaleet

Erilaiset aamiaismurot ja -hiutaleet ovat suosittuja, mutta ravintosisältönsä puolesta täysin hyödytöntä syötävää, kertoo Expressen-sivusto.

Kehon ja jaksamisen kannalta päivän aloittaminen sokerilla ei ole hyvä idea, joten pakkausten ravintosisällöt kannattaa lukea tarkkaan. Itse tehty mysli on aina hyvä idea.

2. Kaakao ja kahvi

Kaakao ei välttämättä ole paras aamujuoma sen sisältämän sokerin vuoksi. Jos et voi elää ilman aamuista suklaahörppyäsi, valmista juoma sokeristen jauheiden sijaan aitoon kaakaoon.

Herkkävatsaisten kannattaa välttää aamuisin myös kahvia, sillä kahvin happamuus ja kofeiini voivat saada vatsasi vääntämään. Kahvin nauttiminen voikin olla parempi siirtää aikaisesta aamusta aamupäivälle.

3. Paahtoleipä

Nopeita hiilihydraatteja, mutta vain vähän ravintoaineita sisältävä paahtoleipä on tuote, joka kannattaa kiertää aamupaloilla kaukaa. Harva tiedostaa, että paahtoleipä saattaa sisältää yllättävän paljon myös lisättyä sokeria.

Paahtoleivän sijaan lautaselle kannattaa valita kuitupitoinen leipä, joka on hyväksi sekä kylläisyyden että vatsan hyvinvoinnin kannalta.

4. Maustetut jogurtit

Lisättyä sokeria sisältävät maitotuotteet antavat sinulle nopeaa energiaa, mutta ne saavat myös verensokerisi laskemaan yhtä nopeasti. Ei siis kannata ihmetellä, jos nälkä ja väsymys vaivaavat hyvinkin pian tämän aamupalan jälkeen. Monet jogurtit sisältävät myös väri- ja lisäaineita, joita et taatusti halua kehoosi.

5. Hillot, marmeladit ja Nutella

Vaikka nämä ainesosat ovat taatusti herkullisia, ne eivät ole terveytesi kannalta paras vaihtoehto. Jos haluat päivällesi hyvän ja energisen alun, makeat levitteet kannattaa jättää välistä ainakin arkiaamuina. 

6. Makkara ja pekoni

Englantilainen aamiainen makkaran ja pekonin kera on suosittu tapa aloittaa päivä, mutta tämän aamupalan kanssa kannattaa olla tarkkana ja varoa syömästä sitä liikaa. Rasvaisuuden lisäksi prosessoitujen lihatuotteiden on todettu lisäävän syöpäriskiä.

7. Pannukakut

Tavalliset pannukakut eivät ole paras alku päivälle, mutta terveelliset banaanipannukakut sokerisen hillon sijaan tuoreiden marjojen kanssa tarjoiltuna on eri juttu.

Lähde: Expressen

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja