0:51

Väsymystä ja ruoansulatusongelmia – näistä syistä sinun ei koskaan tulisi syödä banaania tyhjään vatsaan

Kun kiire painaa päälle, moni meistä turvautuu aamupalalla helppoon ja nopeaan vaihtoehtoon; banaaniin. Kaikista hyvistä ominaisuuksista huolimatta banaania ei koskaan kannattaisi syödä tyhjää vatsaan. Lue miksi!

Banaanista ja maapähkinävoista syntyy terveellinen jäätelönkorvike. Poimi resepti videolta!

Banaani on erittäin ravintorikas ja vatsaa hyvin täyttävä hedelmä. Tämä hedelmä sisältää tunnetusti runsaasti rautaa, kaliumia ja kalsiumia, mutta myös tryptodaani aminohappoa ja B-ryhmän vitamiineja. Korkean sokeripitoisuutensa vuoksi banaani antaa energiaa päivän askareisiin.

Erilaisten lähteiden mukaan sokeripitoinen ja luontaisesti hapan banaani ei lukuisista hyvistä ominaisuuksistaan huolimatta ole hyvä vaihtoehto aamun ensimmäiseksi ateriaksi.

Voi aiheuttaa ruoansulatusongelmia ja väsymystä

Vaikka banaanin sisältämä sokeri antaa energiaa, sillä on myös kääntöpuolensa. Banaani koostuu nimittäin 25-prosenttisesti sokerista, jonka vuoksi se antaa elimistöllesi energiapiikin. Mutta vain hetkeksi. Vaikka saisitkin banaanista energiaa, saatat tuntea olosi pohjattoman väsyneeksi todella nopeasti tämän aamupalan jälkeen.

Ruoansulatuksessa fermentoituvilla sokereilla on negatiivisia seurauksia paitsi vatsan toiminnalle, myös ravintoaineiden imeytymiselle. Banaani voi tyhjään vatsaan syötynä aiheuttaa ruoansulatusongelmia myös sen luontaisen happamuuden vuoksi. 

Nämä seikat eivät suinkaan tarkoita sitä, että sinun pitäisi jättää aamupalabanaanisi kokonaan syömättä. Syömällä banaanin kanssa muita ruoka-aineita, teet aamupalastasi monipuolisemman samalla, kun vältyt edellä mainituilta vaaratilanteilta.

Lähteet: NDTVfood, TheSun 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja