Väsymystä ja ruoansulatusongelmia – näistä syistä sinun ei koskaan tulisi syödä banaania tyhjään vatsaan
Kun kiire painaa päälle, moni meistä turvautuu aamupalalla helppoon ja nopeaan vaihtoehtoon; banaaniin. Kaikista hyvistä ominaisuuksista huolimatta banaania ei koskaan kannattaisi syödä tyhjää vatsaan. Lue miksi!
Banaanista ja maapähkinävoista syntyy terveellinen jäätelönkorvike. Poimi resepti videolta!
Banaani on erittäin ravintorikas ja vatsaa hyvin täyttävä hedelmä. Tämä hedelmä sisältää tunnetusti runsaasti rautaa, kaliumia ja kalsiumia, mutta myös tryptodaani aminohappoa ja B-ryhmän vitamiineja. Korkean sokeripitoisuutensa vuoksi banaani antaa energiaa päivän askareisiin.
Erilaisten lähteiden mukaan sokeripitoinen ja luontaisesti hapan banaani ei lukuisista hyvistä ominaisuuksistaan huolimatta ole hyvä vaihtoehto aamun ensimmäiseksi ateriaksi.
Voi aiheuttaa ruoansulatusongelmia ja väsymystä
Vaikka banaanin sisältämä sokeri antaa energiaa, sillä on myös kääntöpuolensa. Banaani koostuu nimittäin 25-prosenttisesti sokerista, jonka vuoksi se antaa elimistöllesi energiapiikin. Mutta vain hetkeksi. Vaikka saisitkin banaanista energiaa, saatat tuntea olosi pohjattoman väsyneeksi todella nopeasti tämän aamupalan jälkeen.
Ruoansulatuksessa fermentoituvilla sokereilla on negatiivisia seurauksia paitsi vatsan toiminnalle, myös ravintoaineiden imeytymiselle. Banaani voi tyhjään vatsaan syötynä aiheuttaa ruoansulatusongelmia myös sen luontaisen happamuuden vuoksi.
Nämä seikat eivät suinkaan tarkoita sitä, että sinun pitäisi jättää aamupalabanaanisi kokonaan syömättä. Syömällä banaanin kanssa muita ruoka-aineita, teet aamupalastasi monipuolisemman samalla, kun vältyt edellä mainituilta vaaratilanteilta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria