Sipuleiden oikeanlainen säilytys kotikeittiössä ei välttämättä ole kaikille itsestäänselvyys. Miten ja missä sipuleita tulisi kotona säilyttää?
Videolla vinkit täydellisen sipulin grillaukseen!
Sipulit ovat olennainen osa ruoanlaittoa ja muodostavat monen tutun ruokalajin perustan. Suomalaisissa ruokakaupoissa myydyimpiä sipuleita ovat tavalliset keltasipulit sekä punasipulit.
Lue myös: Mitä eroa punasipulilla ja keltasipulilla oikeasti on? Tästä tiedät, kumpi kannattaa valita ruokaan
Mutta miten näitä sipuleita sitten tulisi säilyttää kotioloissa? Kuuluvatko sipulit huoneenlämpöön vai jääkaappiin? Tässä tärkeimmät vinkit sipuleiden ostoon ja säilytykseen.
Sipuleiden ostaminen: Älä osta tällaista sipulia
Jos haluat, että sipulit säilyvät mahdollisimman hyvin ja pitkään kotonasi, kannattaa raaka-aineeseen kiinnittää huomiota jo ostohetkellä. Valitse kaupasta kiinteitä ja sileäpintaisia sipuleita.
Vältä sipuleita, jotka tuntuvat pehmeiltä ja joissa näkyy selkeitä ruhjeita, kuten isoja kolhuja, pehmenemiä tai hometta. Kannattaa jättää myös ostamatta itäneet tai vahvasti tuoksuvat sipulit.
Sipuleiden säilytys kotona
Kokonaiselle sipulille, oli kyse sitten kelta-, puna- tai hopeasipulista, paras säilytyspaikka kotona on viileä, pimeä ja kuiva tila, jossa on hyvä ilmankierto. Satotukun myyntipäällikkö , että huoneenlämpö ei ole paras paikka sipulille. Kostealla ja lämpimällä kelillä sipuli lähtee helposti itämään.