Sipuleita ostetaan yleensä useampi kerralla. Sipulit kannattaa säilyttää oikein, jotta ne ovat syötäviä vielä silloinkin, kun niitä halutaan käyttää.
Kokonaisia, puolikkaita ja pilkottuja sipuleita kannattaa säilyttää eri tavalla. Jos kaikki sipulisi ovat jääkaapissa samassa lokerossa, osa niistä voi muuttua nopeasti sohjoisiksi.
Sipuleita voi säilyttää myös pakastimessa, jolloin ne pysyvät käyttökelpoisina huomattavasti pidempään. Food52 kokosi parhaat vinkit sipulien säilyttämiseen.
Näin säilytät kokonaisia sipuleita
Kokonaisia sipuleita on paras säilyttää viileässä, kuivassa ja pimeässä, jossa ilma pääsee kiertämään hyvin. Jos sipulit eivät saa ilmaa, ne pilaantuvat nopeammin. Näin ollen niitä ei kannata sulkea pussiin tai säilyttää umpinaisessa säilytysrasiassa.
Sipulit tulisi säilyttää rasiassa, jossa on ilma-aukkoja, hengittävissä verkkopusseissa tai jopa sukkahousuissa. Toimittaja Lindsay-Jean Hard selittää erikoiselta kuulostavan niksin.
– Ota puhtaat sukkahousut, tiputa sipuli sukkahousujen kärkeen ja tee solmu sipulin ylle, Hard neuvoo.
Tee sama kaikille sipuleille ja ripusta ne roikkumaan pimeään, kuivaan komeroon. Niksi ei välttämättä ole kaikkein käytännöllisin, koska se vaatii paljon sukkahousuja. Erikoiselle tavalle on kuitenkin perustelunsa.
