Sipulin kuorille löytyy monia herkullisia käyttötapoja, vinkkaa NDTV Food -sivusto. Yllättävää kyllä, sipulin kuoret sopivat myös teen valmistamiseen!
Katso videolta, miten hyödynnät sipulia kananmunien paistamisessa.
Sipuli on paitsi monipuolinen myös terveellinen kasvis. Sen sisältämät antioksidantit, suojaravintoaineet, flavonoidit ja vitamiinit vahvistavat vastustuskykyä, alentavat kolesterolia ja auttavat ehkäisemään sydän- ja verisuonitauteja osana kasvispainotteista, monipuolista ruokavaliota.
Sipuli sisältää esimerkiksi runsaasti kversetiini-nimistä flavonoidia, joka neutraloi haitallisia vapaita radikaaleja, hillitsee tulehdusoireita, vähentää hiussuonten haurautta ja jolla on antihistamiini kaltainen vaikutus. Kversetiinin on havaittu myös vähentävän infektioriskiä ja hoitavan virusinfektioita. Kversetiiniä löytyy erityisesti sipulin uloimmista kerroksista. Usein sipulin kuoret kuitenkin poistetaan puhtaussyistä.
Mutta jos sipulin kuoret pesee huolellisesti, voi niitä käyttää huoletta ruoanlaitossa. Nappaa viisi käyttövinkkiä, joilla saat sipulista irti parhaat maut ja terveyshyödyt.
1. Lisää liemiin ja patoihin
Sipulin kuorien lisääminen keittoihin, liemiin, patoihin ja kastikkeisiin antaa ruokaan runsaasti makua, rakennetta ja kauniin värin. Keitä sipulin kuoria noin tunnin verran ja ota ne sitten pois ruoasta.
2. Tee itse paahdettua sipulimaustetta
Paahdettu sipuli antaa ruokien makumaailmaan potkua ja syvyyttä. Paahdettua sipulimaustetta voi tehdä itse sipulin kuorista. Paahda sipulin kuoria uunissa, kunnes ne tummuvat lähes mustiksi. Rouhi ne sen jälkeen hienoksi jauheeksi ja ripottele ruokiin.

