Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Akseli Herlevi yllättää uusilla ravintolasuunnitelmilla: "Mä olen ihan hullu"

2:55Konkurssin kokenut Akseli Herlevi aikoo perustaa uuden ravintolan – lähetti vinkit aloitteleville ravintoloitsijoilleAkseli Herlevi suunnittelee jo uuden ravintolan avaamista.
Julkaistu 13.01.2025 09:42

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Akseli Herlevi haki ravintolayrityksensä konkurssiin, mutta se ei burgerimiestä pysäytä. 

Ravintola-alalla kärsitään edelleen monenlaisista haasteista. Samaan aikaan, kun kustannukset ovat kasvaneet, myös asiakkaiden ostovoima on heikentynyt. Moni yrittäjä onkin joutunut laittamaan lapun luukulle.

Tammikuussa on jo uutisoitu muun muassa Sue Ellen- ja Fiasco? -ravintoloiden toiminnan päättymisestä. Burgerimiehenä tunnettu Akseli Herlevi sen sijaan haki Naughty BRGR -kivijalkaravintolansa konkurssiin.

– Kivijalkaravintolabisnes on ollut aika haastavaa meille. Paljon on myös sellaista historian painolastia, joka on vain kasautunut. Ei löydetty enää muuta tietä ulos, Herlevi kommentoi konkurssia maanantaina Huomenta Suomessa.

Lue myös: Konkurssi! Akseli Herlevin hampurilaisravintolat sulkevat ovensa

Kassavarat hupenivat jo korona-aikana

Historian painolastilla Herlevi viittaa muun muassa korona-aikaan, jolloin yrityksen kassavarat alkoivat huveta.

– Halusimme olla esimerkillinen työnantaja ja pitää esimerkiksi kaikki ihmiset töissä. Vaikka se moraalisesti oikein olikin, niin taloudellisesti se oli myöhemmin ajateltuna väärä ratkaisu. Olisi pitänyt olla kylmä ja panna samantien kaikki kilometritehtaalle, mutta ei vain sydän riittänyt siihen.

Konkurssi ei kuitenkaan tarkoita Herleville yrittäjyyden loppua – päinvastoin. Kyseessä on Herlevin mukaan yhden ajanjakson päätös, ja nyt mietitään jo tulevaa.

Uusi ravintolabisnes ehkä vielä tänä vuonna: "Mä olen ihan hullu"

Burgerimies paljastaakin, että aikoo näillä näkymin perustaa uuden bisneksen jo tänä vuonna. Kun Herleviltä kysyttiin, onko hän harkinnut jo uusien ravintoloiden perustamista, vastaus oli selvä:

– No niitäkin, niitäkin. Mä olen ihan hullu, katsos. 

Sen tarkempaa aikataulua Herlevi ei vielä paljasta, mutta kertoo ryhtyvänsä toimiin "heti, kun vaan on mahdollista". Onko kyseessä kenties uusi burgeriravintola?

– Jos se olisi pelkkä hampurilaisravintola, niin kyllä se vähän sitä erotiikkaa tappaisi. Ehkä sen täytyy olla jotain muuta.

Millaisia vinkkejä Herlevi antaisi muille yrittäjille, jotka avaavat uusia ravintoloita haastavassa tilanteessa? Katso jutun yllä olevalta videolta. 

Koko Huomenta Suomen haastattelun näet alta:

12:06Miten ravintola-alalla pärjätään, Akseli Herlevi?Haastattelussa konkurssihakemuksen jättänyt burgerimies Akseli Herlevi sekä MaRa ry:n Timo Lappi.

Lue myös: 

Akseli Herlevi ravintoloidensa konkurssista: "Turpaan saaminen opettaa"

Taas yksi ravintola Helsingin paraatipaikalla lopettaa: "Ei ole riittänyt väkeä"

Lisää aiheesta:

Hans Välimäeltä yllättävä peliliike: "Nyt tuntui, että oli oikea aika"Jopa 30 ravintolaa kiinni joka kuukausi – Henri Alén: "On kyllä asiat niin sekaisin kuin olla ja voi"Akseli Herlevi ravintoloidensa konkurssista: "Turpaan saaminen opettaa"Nyt meni kiinni Akseli Herlevin ravintolaRavintolat sulkeutuvat, mutta Akseli Herlevi meinaa silti tehdä 30 000 burgerin myyntiennätyksen: "Aiomme pistää koronaperkeleelle hanttiin"Ravintolat kiinni, silti jopa 60 000 euron juoksevat kulut kuukaudessa – Henri Alén heittää ilmoille yhden ratkaisun: "Auttaisi ihan älyttömästi"
RavintolatAkseli HerleviHuomenta SuomiMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ravintolat
  • Eilen12:37
    Ruoka

    Michelin-tähtiin kohumuutos täysin puskista: "Uskon, että on voitu saada huijaamalla"

  • ti17:24
    Ruoka

    Pitäisikö tippiä jättää 1 vai 50 euroa? Palkitulta tarjoilijalta selvä mielipide

  • ti09:34
    Ruoka

    Marcus, 27, söi neljä pannupihviä lounasbuffetissa – valtava kohu

  • ma07:00
    Ruoka

    Neljän ruokalajin illallinen alle 13 eurolla – Henri Alénin ravintolassa tapahtuu marraskuussa kummia

  • 24.10.18:26
    Ruoka

    Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija 2025: Tässä ovat uudet Suomen mestarit!