Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Nyt meni kiinni Akseli Herlevin ravintola

Vallila Food Clubin tiloissa toiminut Slicemonger-pizzeria lopetti toimintansa. Slicemonger jatkaa edelleen Tampereen Pirkkalassa.
Vallila Food Clubin tiloissa toiminut Slicemonger-pizzeria lopetti toimintansa. Slicemonger jatkaa edelleen Tampereen Pirkkalassa.MTV/Vallila Food Club
Julkaistu 21.10.2024 13:18

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Ravintola-alalla on edellen tuulista ja moni tunnettu paikka on joutunut lopettamaan toimintansa kannattamattomana.

Ravintola-alalla eletään jälleen haastavia aikoja. Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa ry:n syksyllä tekemän jäsenkyselyn perusteella alan yrityksillä oli mollivoittoinen kesä, ja samanlainen vire on jatkunut syksylläkin. Suurimmat uhat liiketoiminnalle ovat kustannusten nousun jatkuminen ja kysynnän vähäisyys sekä niistä aiheutuva heikko kannattavuus.

Lue lisää: Kozeen Shiwan meni täysin sanattomaksi suorassa lähetyksessä: "Itken tässä"

Michelin-kokin ravintola nurin

Vaikeudet ovat johtaneet alalla irtisanomisiin ja jopa konkursseihin.

Muun muassa helsinkiläisravintola Sekel lopetti toimintansa konkurssin vuoksi. Ravintola tiedotti sulkeutumisesta Instagram-tilillään. Sekelin ravintoloitsijat Linda Stenman-Langhoff ja Filip Langhoff pyörittivät aiemmin myös Michelin-ravintola Askia, joka sulki ovensa vuonna 2019.

Slicemongerin ja Sekelin lisäksi ovensa on tänä syksynä sulkenut muun muassa ylistäviä arvioita saanut, Kämp galleriassa toiminut ravintola Outo. Helsingin Sanomat kertoi lokakuussa myös Hakaniemen Lyyra-korttelin uunituoreen ravintolamaailman konkurssista.

Ravintoloitsijat kertovat Iltalehdelle, että edes huikea ravintolatila ja hyvä konsepti ei pelastanut Sekeliä. Maailmantilanne, väärä ajoitus ja kesäterassin puuttuminen koituivat ravintolan kohtaloksi.

Sekel sulki ovensa jo kesällä, mutta tiedotti asiasta julkisesti vasta nyt.

Jos julkaisu ei näy, katso se täältä.

– Raskain sydämin meidän on kerrottava, että Sekel on nyt sulkenut ovensa, Sekelin Instagram-sivuilla kerrottiin lokakuussa.

Akseli Herlevin puljusta pizzeria kiinni

Myös burgerimiehenä tunnettu Akseli Herlevi on nyt joutunut sulkemaan yhden ravintoloistaan. Herlevin luotsaaman Vallila Food Clubin tiloissa toiminut Slicemonger-pizzeria on lopettanut toimintansa. Asiasta kertoi ensimmäisenä Helsingin Uutiset.

Slicemonger-ravintolassa myytiin New York -tyylisiä palapizzoja. Ravintola ehti olla auki vain noin viisi kuukautta.

– Suljettiin se, koska ei kannattanut pitää auki. Ei oikeastaan dramatiikkaa sen enempää. Tuossa lokaatiossa on testattu erilaisia konsepteja, kun se soveltuu siihen, Herlevi kertoo MTV Uutisille.

Vallila Food Clubin tiloissa toimintaansa jatkavat edelleen Naughty Brgr- ja Momotoko-ravintolat. Slicemonger sen sijaan jatkaa toimintaansa normaalisti Tampereen toimipisteellään. Ravintolan on alun perin perustanut pizzaintoilija Jukka Salminen.

Bisneksiä enemmän franchise- ja lisenssitoimintaan

Tällä hetkellä Herlevi yhtiökumppaineneen omistaa kolme ravintolaa: Helsingin Lönnrotin kadulla sijaitsevan Naughty Brgr, Vallila Food Clubin sekä Tampereen Pirkkalan K-Citymarketin tiloissa sijaitsevan Birk Food Clubin.

– Olemme pyrkineet siirtämään bisnestä enemmän franchise- ja lisenssipohjaiseen toimintaan, Herlevi kertoo ja jatkaa vielä:

– Nyt on nuo kolme omaa, sitten viisi franchise-ravintolaa ja vielä Huuvan kanssa kuusi tai seitsemän lisenssikeittiötä, joissa myydään Naughtyn suosituimpia tuotteita kotiinkuljetuksella.

Taloussanomille Herlevi muistuttaa, että vaikka alalla onkin nyt moninpaikoin hankalaa, niin samaan aikaan löytyy myös useita ravintoloita, jotka edelleen täyttyvät. Myös uusia ravintoloita uusilla konsepteilla avataan koko ajan. 

Lue myös: Ovensa sulkenut Michelin-ravintola tekee yllätyspaluun Helsingissä
 

Lisää aiheesta:

Jopa 30 ravintolaa kiinni joka kuukausi – Henri Alén: "On kyllä asiat niin sekaisin kuin olla ja voi"Akseli Herlevi yllättää uusilla ravintolasuunnitelmilla: "Mä olen ihan hullu"Taas yksi ravintola Helsingin paraatipaikalla lopettaa: "Ei ole riittänyt väkeä"Avec: Helsinkiläinen Michelin-ravintola sulkee ovensa – hyvästit Oralle: "On varmasti helppo ymmärtää, miksi valitsen nyt toisin"Ravintolat sulkeutuvat, mutta Akseli Herlevi meinaa silti tehdä 30 000 burgerin myyntiennätyksen: "Aiomme pistää koronaperkeleelle hanttiin"Suositut kala- ja äyriäisravintolat sulkevat ovensa pysyvästi Helsingissä ja Turussa – Bassin tarinan loppu: "Emme pysty hyvittämään edes ravintoloihin ostettuja lahjakortteja"
RavintolatRuokaAkseli HerleviMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ravintolat
  • 3.9.08:09
    Ruoka

    Suosittu grilli suljettu pysyvästi: "V*tuttaa aika rankasti"

  • 31.8.17:34
    Ruoka

    Suomalaiskokit kertovat ravintola-alan vaietusta ongelmasta

  • 27.8.17:02
    Ruoka

    Keittiössä huudettiin, joku sai turpaan ja osa oli kännissä – suomalaiskokit kertovat ravintola-alan villeistä vuosista

  • 27.8.10:10
    Ruoka

    Kozeen Shiwanilta yllättävä vihjaus suorassa lähetyksessä

  • 26.8.18:08
    Viiden jälkeen

    Kohukokki avautuu voinnistaan: Ahdistuskohtauksia, oksentelua ja paniikkia