Ravintola-alalla on edellen tuulista ja moni tunnettu paikka on joutunut lopettamaan toimintansa kannattamattomana.
Ravintola-alalla eletään jälleen haastavia aikoja. Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa ry:n syksyllä tekemän jäsenkyselyn perusteella alan yrityksillä oli mollivoittoinen kesä, ja samanlainen vire on jatkunut syksylläkin. Suurimmat uhat liiketoiminnalle ovat kustannusten nousun jatkuminen ja kysynnän vähäisyys sekä niistä aiheutuva heikko kannattavuus.
Lue lisää: Kozeen Shiwan meni täysin sanattomaksi suorassa lähetyksessä: "Itken tässä"
Michelin-kokin ravintola nurin
Vaikeudet ovat johtaneet alalla irtisanomisiin ja jopa konkursseihin.
Muun muassa helsinkiläisravintola Sekel lopetti toimintansa konkurssin vuoksi. Ravintola tiedotti sulkeutumisesta Instagram-tilillään. Sekelin ravintoloitsijat Linda Stenman-Langhoff ja Filip Langhoff pyörittivät aiemmin myös Michelin-ravintola Askia, joka sulki ovensa vuonna 2019.
