Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Ravintolat sulkeutuvat, mutta Akseli Herlevi meinaa silti tehdä 30 000 burgerin myyntiennätyksen: "Aiomme pistää koronaperkeleelle hanttiin"

MTV
Julkaistu 03.03.2021 16:55

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Burgerimiehenä tunnettu, Suomen ensimmäinen Top Chef -voittaja Akseli Herlevi tähtää hampurilaisketjussaan myyntiennätykseen kolmen viikon ravintolasulusta huolimatta.

Videolla: Burgeriguru Akseli Herlevi opettaa Valtteri Bottakselle hampurilaisen tekemisen salat.

MTV Uutisten Makuja-ruokasivustolla kerrottiin aiemmin, miten ravintola-alalla ollaa suhtauduttu viranomaisten päätökseen sulkea ravintolat kolmeksi viikoksi. Ravintolat saavat myydä ruokaa vain mukaan. 

–  Kyllähän tämä suoraan sanottuna v*tuttaa. Kyllä me kaikki tällä alalla ymmärrämme, että tauti on vaarallinen. Mutta tämä tuntuu jotenkin kohtuuttomalta. Meillä rupeaa oikeasti olemaan ihmisillä kyse elämästä ja kuolemasta, keittiömestari Hans Välimäki totesi MTV:lle helmikuun lopussa.

Osa ravintoloitsijoista päätti pistää suoraan pillit pussiin ja sulkea paikkansa kokonaan poikkeusajaksi. Toiset kehittelevät paraikaa erilaisia take-awayruokakonsepteja pitääkseen pyörät pyörimässä. Keittiömestari Henri Alén puolestaan kertoi tempaisevansa hyväntekeväisyyskokkailun merkeissä.

Lue lisää: Henri Alén ei jaksa enää ravintoloiden "vemputusta" – toteuttaa melkoisen tempauksen: "Herrojen herkkua niille, jotka eivät sitä normaalisti saa"

Akseli Herlevi aikoo myydä 30 000 hampurilaista

f941ec8e-3bc8-4efe-b9f4-ea6be488b878

Keittiömestari Akseli Herlevin perustamat Naughty BRGR -ravintolat sen sijaan pitävät keittiönsä toiminnassa ravintolasulun ajan. Ketjulla on ravintoloita Helsingissä, Espoossa, Turussa, Tampereella ja Jyväskylässä, ja niissä työllistettynä vakituisesti noin 100 henkilöä. Ravintolayhtiö avasi koronapandemian aikana uudet ravintolat Helsinkiin ja Espooseen ja seuraava avautuu Lahteen huhtikuussa.

Nyt ilmoitetun maaliskuisen koronasulun aikana ravintolayhtiö tavoittelee myyvänsä 30 000 hampurilaista ja pitämään koko henkilökuntansa töissä ilman lomautuksia. Herlevi kertoo MTV:lle, että ravintolaketjussa myydään normaaliaikanakin kolmen viikon aikajaksolla lähes sama määrä burgereita, noin 8000 burgeria viikossa. On kuitenkin eri asia myydä tällaisia määriä silloin, kun ravintolat ovat kiinni ja saavat myydä ruokaa vain ulos. 

Herlevin mukaan Suomen ravintolakenttä on jo vuoden ajan roikkunut löysässä hirressä ja kohtuuttomien, eri tahoilta heitettyjen epäilyjen kohteena.

– Tartuntaluvut on kuitenkin saatava painumaan alas ja jos ravintolasyömisen lopettaminen auttaa siihen, olkoon niin. Sulku ei uskoakseni vie ihmisiltä kuitenkaan nälkää syödä hyvin, joten me teemme kaikkemme pitääksemme ravintolat auki ja piisit kuumina tilanteesta riippumatta. Tavoitteenamme on myydä tämän kolmen viikon sulun aikana ennätysmäiset 30 000 burgeria. Joudumme maaliskuussa sopeuttamaan liiketoimintaamme, mutta teemme sen henkilöstön sijaan ruokalistan ja hintojen kautta, kertoo ravintoloitsija Herlevi.

Naughty BRGR -konsernin toimitusjohtaja Lars Oehlandtin  mukaan tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että esimerkiksi annosten hintoja ruokansa itse noutaville "lasketaan merkittävästi". Lisäksi ketju on sopinut esimerkiksi Foodoran kanssa ilmaisista kuljetuksista kolmen viikon ajaksi.

Herlevi painottaa, että on yrittäjän ja työnantajan vastuulla luoda ja ylläpitää työpaikkoja. 

–  Yrittäjällä on onneksi myös vapaus päättää, miten erilaisissa tilanteissa luovitaan. Me aiomme pistää koronaperkeleelle hanttiin töitä tekemällä ja paistamalla kodeissaan kärvisteleville asiakkaille  burgereita, lupaa Herlevi.

Lue myös: Ravintoloitsija Jussi kypsyi, kun ruokatilauspalvelu "vei jäätävän summan välistä" – keksi yksinkertaisen ratkaisun: "Jokaisesta tilauksesta jää nyt jotain käteen"

Lisää aiheesta:

Akseli Herlevi "pisti koronaperkeleelle hanttiin" ja tavoitteli 30 000 burgerin myyntiennätystä – näin siinä käviKiinteät kulut jopa 90 000 euroa kolmessa kuukaudessa, tukea irtosi alle 10 000 euroa – ravintoloitsija lyö tiskiin karut faktat: "Tämä on musertavaa"Henri Alén ei jaksa enää ravintoloiden "vemputusta" – toteuttaa melkoisen tempauksen: "Herrojen herkkua niille, jotka eivät sitä normaalisti saa"Suomalaisravintolat ovat pulassa, mutta sinäkin voit auttaa – lue tämä, jos haluat käydä ravintoloissa jatkossakin: "Alkuviikko on katastrofi" Helsinkiläinen keittiömestari muuttaa Michelin-ravintolansa "sushitehtaaksi" koronakriisissä: "Kaiken tämän keskellä jotain positiivista"Suomalaisravintolat koronakriisin keskellä – Henri Alén keksi, miten asiakkaat säilytetään ja kassavirta ei pysähdy: "Se maksaa työntekijöiden palkat tällä viikolla"
RavintolatRuokaAkseli HerleviMakuja
"Me aiomme pistää koronaperkeleelle hanttiin", sanoo burgerimies Akseli Herlevi.Naughty BRGR

Tuoreimmat aiheesta

Ravintolat
  • 3.9.08:09
    Ruoka

    Suosittu grilli suljettu pysyvästi: "V*tuttaa aika rankasti"

  • 31.8.17:34
    Ruoka

    Suomalaiskokit kertovat ravintola-alan vaietusta ongelmasta

  • 27.8.17:02
    Ruoka

    Keittiössä huudettiin, joku sai turpaan ja osa oli kännissä – suomalaiskokit kertovat ravintola-alan villeistä vuosista

  • 27.8.10:10
    Ruoka

    Kozeen Shiwanilta yllättävä vihjaus suorassa lähetyksessä

  • 26.8.18:08
    Viiden jälkeen

    Kohukokki avautuu voinnistaan: Ahdistuskohtauksia, oksentelua ja paniikkia