Ravintola Sue Ellen lopettaa.
Pääosin mereneläviin keskittynyt helsinkiläisravintola Sue Ellen lopettaa. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat.
Ravintoloitsija ja tunnettu sommelier Samuil Angelov vahvistaa tiedon MTV Uutisille.
– Olemme sulkeneet Sue Ellenin jokapäiväisestä toiminnasta jo viime maaliskuussa ja sen jälkeen toimineet tilausravintolana. Viinikellaria on käytetty todella paljon, mutta valitettavasti yläkerran ravintolaan ei ole riittänyt väkeä.
Tammikuussa ravintolassa järjestetään vielä muutama yksityistilaisuus, jonka jälkeen toiminta loppuu.
Lue myös: Konkurssi! Akseli Herlevin hampurilaisravintolat sulkevat ovensa
Asiakkaat kaikkosivat paraatipaikalta
Ravintola Sue Ellen sijaitsee Helsingin keskustassa paraatipaikalla, Etelärannassa. Angelovin mukaan ravintolatoimintaa ovat kurittaneet niin matkailijoiden kuin yritysasiakkaiden puute.
Lisäksi kustannukset ovat monella eri saralla nousseet. Kaloja ja äyriäisiä ei halvalla saa.
– Esimerkiksi hummerin hinta on noussut ihan poskettomasti. Se on tuplaantunut muutaman viime vuoden aikana, Angelov kertoo Helsingin Sanomille.
Muut ravintolat porskuttavat eteenpäin
Yrityksen muut ravintolat jatkavat vanhaan malliin. Angelovin mukaan esimerkiksi Pastiksessa on alkamassa tartarviikot, espoolaisessa Villa Lillassa riittää asiakkaita blinien äärellä ja Muru jatkaa edelleen bistroklassikkona.
Aiemmin ravintolatoiminnassa oli mukana myös ravintoloitsija ja tv-kokki Henri Alén. Hän kertoi tammikuun alussa myyneensä osuutensa Muru-konsernin ravintoloista: Ravintola Murusta, Pastiksesta, Fiascosta?, Villa Lillasta sekä Murun viinimaahantuonnista.
Kaupassa Alén kertoi hankkineensa Timo Linnamäen kanssa Finnjävelin, Muru-Babyn ja Pregon osakekannat, joita Muru-dining hallinnoi aikaisemmin.
Lue myös: Huippukokki Henri Alén kertoo isosta muutoksesta – "Prosessi ei ollut yksinkertainen"
Katso myös: Kozeen Shiwan meni täysin sanattomaksi suorassa lähetyksessä
2:03Kozeen Shiwan yllätettiin suorassa lähetyksessä syksyllä 2024.