Arkena voi olla välillä hankalaa keksiä, mitä ruokaa valmistaisi. Ruoan pitäisi mielellään olla yksinkertaista, mutta tietysti myös maistuvaa. Yksinkertaisistakin aineksista saa kuitenkin ammattilaisten oivalluksia hyödyntämällä loihdittua herkullisia ruokia.
Outi Väisäsen ja Elvi Ristan Samasta padasta – huippuhyvää kotiruokaa vauvallesi ja itsellesi -kirjan reseptillä valmistuu hitaasti haudutettu tomaattispagetti, joka maistuu sekä arkena että viikonloppuna.
– Spagetti on ihan ensimmäisiä reseptejä, joita valitsin kirjaan. Se on meidän perheen luottoruoka, kun ei meinaa keksiä, mitä tekisi. Nämä ainekset löytyvät aina kaapista. Spagettikastikkeesta syntyy muuten myös loisto soosi pizzaan, Väisänen kertoo Makuja.fi:lle.
VINKKI! Jättämällä suolan ja parmesaanin pois ruoka sopii myös perheen pienimmille.
Hitaasti haudutettu tomaattispagetti
1 iso sipuli
3 valkosipulinkynttä
2 + 2 rkl oliiviöljyä
2 tlk (á 400 g) tomaattimurskaa
