Toukokuussa vietetään Pro Kala ry:n ideoimaa kalakuuta, jolloin haastetaan kaikki syömään kalaa kahdesti viikossa. Yhdistys vinkkaa nyt nopean arkiruoan, joka valmistuu helposti suomalaisten suosikkikalasta, lohesta.
Videolla: Testaa myös supersuosittu Kari Aihisen currylla maustettu savulohipasta.
Pro Kala ry:n mukaan kalaa tulisi suositusten mukaan syödä ainakin kaksi kertaa viikossa, jotta siitä saa irti kaikki terveyshyödyt. Jos kalaruoan kokkailu ei ole tuttua, voi aluksi tuntua hankalalta keksiä, millaisia aterioita kalasta voisi valmistaa.
– Helpointa on silloin miettiä, miten omista lempiruoista voisi tehdä kalaversion, yhdistyksestä vinkataan.
Tomaattikastikkeeseen jauhelihan sijaan lohta
Tomaattikastike ja pasta on klassikkoruoka, josta voi myös tuunata merellisen version. Siinä missä esimerkiksi jauhelihaa käytettäessä kokkaus yleensä aloitetaan juuri lihan paistolla, kala kannattaa puolestaan laittaa joukkoon aivan viimeiseksi. Kala kypsyy hyvin nopeasti ja se pysyy paremmin kasassa, kun sitä ei pitkään sekoitella kastikkeen joukossa.
