Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Vaihtoehto jauhelihakastikkeelle! Nyt on nopea ja helppo arkiruoka lohesta: "Yksinkertaisen ihanaa"

7:55Currylla maustettu savukalapasta
Julkaistu 23.05.2021 17:57

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Toukokuussa vietetään Pro Kala ry:n ideoimaa kalakuuta, jolloin haastetaan kaikki syömään kalaa kahdesti viikossa. Yhdistys vinkkaa nyt nopean arkiruoan, joka valmistuu helposti suomalaisten suosikkikalasta, lohesta. 

Videolla: Testaa myös supersuosittu Kari Aihisen currylla maustettu savulohipasta.

Pro Kala ry:n mukaan kalaa tulisi suositusten mukaan syödä ainakin kaksi kertaa viikossa, jotta siitä saa irti kaikki terveyshyödyt. Jos kalaruoan kokkailu ei ole tuttua, voi aluksi tuntua hankalalta keksiä, millaisia aterioita kalasta voisi valmistaa.

– Helpointa on silloin miettiä, miten omista lempiruoista voisi tehdä kalaversion, yhdistyksestä vinkataan. 

Tomaattikastikkeeseen jauhelihan sijaan lohta

Tomaattikastike ja pasta on klassikkoruoka, josta voi myös tuunata merellisen version. Siinä missä esimerkiksi jauhelihaa käytettäessä kokkaus yleensä aloitetaan juuri lihan paistolla, kala kannattaa puolestaan laittaa joukkoon aivan viimeiseksi. Kala kypsyy hyvin nopeasti ja se pysyy paremmin kasassa, kun sitä ei pitkään sekoitella kastikkeen joukossa. 

Testaa resepti: Nopea tomaatti-lohikastike

Prokala_Tomaattilohikastike
Pro Kala ry

– Kumina ja savupaprika tuovat yksinkertaisen ihanaan tomaattikastikkeeseen häivähdyksen espanjalaisia makuja. Lisää lohiviipaleet vasta lopuksi, näin niiden rakenne pysyy napakkana eivätkä ne murene kastikkeen joukkoon.

4 annosta

300 g kirjolohta
1 porkkana
2 valkosipulinkynttä
2 rkl öljyä
1 prk (400 g) tomaattimurskaa
1 tl sokeria
1 tl (savu)paprikajauhetta
1/2 tl jauhettua kuminaa
1/2 tl suolaa
1 dl hienonnettua basilikaa tai persiljaa
mustapippuria myllystä

Leikkaa kirjolohi nahattomiksi, noin 3 cm levyisiksi viipaleiksi. Kuori ja raasta porkkana. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.

Kuumenna öljy paistokasarissa. Lisää porkkanaraaste ja valkosipulit. Paista pari minuuttia. Lisää joukkoon tomaattimurska. Mausta sokerilla, paprikajauheella, kuminalla ja suolalla. Kypsennä välillä sekoitellen viitisen minuuttia. Lisää kastikkeen joukkoon lohiviipaleet. Aseta paistokasarin päälle kansi ja anna kastikkeen poreilla vielä miedolla lämmöllä viisi minuuttia.

Lisää päälle hienonnetut yrtit ja rouhaisu mustapippuria. Tarjoile riisin tai keitetyn pastan kanssa.

Lue myös: Suomalaisilla on nyt uusi himotuote kalatiskillä – S-ryhmä toivoo lisää valikoimaa: "Paljon kysyntää"

Lähde: Pro Kala ry

Lisää aiheesta:

Kermaista lohipastaa hehkutetaan: "Kastike valmistuu muutamassa minuutissa"Ruotsalaisesta jauhelihakeitosta tuli ilmiö: Kouluruoka, jota kaikki rakastavat Helppo pasta, jonka riivit kasaan hetkessä – säilykekala yllättääTestaa nopea ja helppo kirjolohiruoka: "Kiireisen arjen pelastus"Ravitseva ja helppo arkiruoka: Cowboyn kala sujahtaa tortillan väliinKalaruokien kokkaamiseen liittyy yleinen harhakäsitys, joka kannattaisi unohtaa: "Turhan monella kotikokilla on luulo…"
RuokaKalaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 17:45
    Halloween

    Halloween-juhlien hurjat tarjoilut: Neljä helppoa ohjetta

  • 12:37
    Ravintolat

    Michelin-tähtiin kohumuutos täysin puskista: "Uskon, että on voitu saada huijaamalla"

  • 08:23
    Halpa vs. kallis

    Kauppojen halvimmat juustot testissä – tämä edam voitti

  • Eilen17:24
    Ravintolat

    Pitäisikö tippiä jättää 1 vai 50 euroa? Palkitulta tarjoilijalta selvä mielipide

  • Eilen09:34
    Ravintolat

    Marcus, 27, söi neljä pannupihviä lounasbuffetissa – valtava kohu