Klassikkokeitosta inspiraationsa saanut pasta on koko perheen uusi suosikki – tämä yhden pannun herkku lämmittää kylmänä talvipäivänä

pasta penne juusto
Juustoinen pasta lämmittää kylmänä pakkaspäivänä. Shutterstock

Klassisesta ranskalaisesta sipulikeitosta inspiraationsa saanut ruoka maistuu taivaalliselta kylmänä pakkaspäivänä. 

Jos rakastat pehmeäksi karamellisoituneita sipuleita ja ranskalaista sipulikeittoa, tämä pastaresepti on juuri sinua varten!

Yksi tämän reseptin ehdottomasti parhaita puolia on se, että pastaa ei tarvitse keittää erikseen, vaan se hautuu kypsäksi maukkaassa kastikkeessa. Säästyt siis samalla myös ylimääräisiltä tiskeiltä.

Vaikka itse pasta kypsyykin nopeasti, sipuleiden kuullottamisen kanssa ei kannata hätäillä – mitä kauemmin sipulit saavat paistua, sitä pehmeämmiksi ja herkullisemmiksi ne muuttuvat. 

Yhden kattilan kermainen sipulipasta (4 annosta)

2 rkl oliiviöljyä
2 keskikokoista makeaa sipulia
1 tl balsamiviinietikkaa
4,5 dl lihalientä
1 ¼ dl kermaa
¼ tl kuivattua timjamia
225 g pennepastaa
3,5 dl maukasta juustoraastetta
½ tl suolaa
¼ tl pippuria

Kuumenna oliiviöljy laakeassa, uunin kestävässä pannussa keskilämmöllä. Lisää pannulle sipuliviipaleet ja ripaus suolaa. Paista sipuleita noin 20 minuutin ajan, kunnes ne ovat saaneet väriä ja alkaneet hieman karamellisoitua. Nosta paistolämpötilaa ja lisää pannulle balsamiviinietikka. Jatka paistamista 1–2 minuuttia. Lisää pannulle lihaliemi, kerma, timjami, pasta, suola ja pippuri.

Anna kiehahtaa. Peitä kannella ja anna kiehua hiljalleen noin 15–20 minuuttia, kunnes suuri osa nesteestä on imeytynyt pastaan.

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kun pasta on kypsää, sekoita joukkoon noin kolmasosa juustoraasteesta. Ripottele loput juustosta pastan pinnalle. Nosta pannu uuniin ja anna paistua 5–10 minuuttia, kunnes juusto on sulanut. Lisää mausteita tarvittaessa ja tarjoile.

Lähde: MotherThyme

***


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat