Pinaattikeitto on monille tuttu ruoka kaupan pakastealtaasta. Keiton valmistaminen itse on kuitenkin myös todella helppoa! Oletko koskaan kokeillut?
Pinaattikeitolla on pitkä historia suomalaisten keittiössä. Keiton ja kovaksi keitetyn kananmunan yhdistelmä on tunnettu jo yli sata vuotta sitten. 1900-luvun alun suomenkielisissä reseptikirjoissa neuvotaan tarjoilemaan pinaattikeitto rikottujen kananmunien kanssa tai suurustamaan keitto keltuaisella. Syy neuvon takana on yksinkertainen: sopasta tulee maukkaampaa.
Maun lisäksi kananmunan lisäämistä pinaattikeittoon perustellaan ravitsemuksellisilla ja ulkonäöllisillä syillä. Vuonna 1952 painetussa Kodin keittiötieto -kirjassa todetaan, että keitetty kananmuna keiton kylkiäisenä tekee annoksesta ravitsevamman, maukkaamman ja miellyttävämmän näköisen.
Pinaattikeitto on helppo tehdä itse
Miten pinaattikeittoa sitten tehdään? Raaka-aineet ovat todella yksinkertaiset, eikä pinaatin lisäksi tarvita montaa muuta. Pro Kala ry vinkkaa, että pinaattikeiton kanssa voi syödä myös paistettua kalaa, jolloin annoksesta tulee astetta ravitsevampi.