ABC-asemien "ylivoimaisesti suosituin annos": Klassikkopihviä myydään Suomessa käsittämätön määrä

pihvi (1)
Katso videolta, kuinka ABC:n suosikkiannos valmistuu!

Makuja.fi otti selvää, millaiset ruoka-annokset tekevät Suomessa huolto-asemilla kauppansa kaikkein parhaiten. Selvisi, että suomalaiset ovat pihvikansaa – mutta myös lihapullia herkutellaan mielellään silloin, kun bensa-asemalle poiketaan ruokailemaan.

Lehtipihvi maistuu suomalaisille

Huoltoasemien à la carte -ruokalistoilla keikkuvien tuotteiden kirjo on eri ketjujen ravintoloissa Suomessa hyvin samankaltainen. Miljoonia annoksia vuosittain myyvillä ABC-liikenneasemilla yksi tuote nousee kuitenkin suosiossaan selkeästi yli muiden.

– Lehtipihvi on à la carte -listamme ylivoimaisesti suosituin annos. Se on klassikko, joka pitää pintansa edelleen: lehtipihvin myynti kasvoi selvästi viime vuonna. Kaiken kaikkiaan à la carte -annoksia myydään 5 miljoonaa vuodessa, SOK:n ABC-liikennemyymälöiden kehitysjohtaja Antti Erikivi kertoo Makuja.fi:lle.

Lehtipihvin jälkeen ABC-ketjun ravintoloissa suosituimpia tuotteita ovat possunleikkeestä valmistettu hawaijinleike sekä lihapullat.

– Klassikot pitävät pintansa erittäin hyvin! Erikivi jatkaa.

Lihapullia, kiitos!

Huoltoasemien ravintoloiden ruokalistoilta valitaan Suomessa usein myös lihapullia. Jauhelihaklassikko on Shell HelmiSimpukoiden à la carte -ruokalistan suosituin annos.

– HelmiSimpukoiden ruokalistan ehdottomasti suosituin ruoka-annos on Helmen itsetehdyt lihapullat. Seuraavina tulevat kanakori ja Helmen hampurilainen, Shell HelmiSimpukka -ketjun ketjujohtaja Tarja Kuittinen kertoo.

Neste K –liikenneasemilla parhaiten käyvät kaupaksi erilaiset leikkeet wieninleikkeestä metsästäjänleikkeeseen. Toiseksi eniten ketjun listoilta valitaan erilaisia "koriruokia" eli kanakoreja ja makkarakoreja.

– Tämä vaihtelee kovasti asemittain eli riippuen siitä, missäpäin Suomea asema sijaitsee. Tästä johtuen yksittäistä ykkössuosikkia ei ole, joka olisi sama kaikilla asemilla, Neste K –liikenneasemia edustava Mikko Paukkonen toteaa.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!