Mainos

Burgeribuumi jyllää Suomessa: Tämä on täydellisen hampurilaisen salaisuus

Leipomoyhtiö Vaasan teettämän tutkimuksen mukaan hampurilaistrendi kasvaa Suomessa: yhä useammat suomalaiset ovat omaksuneet hampurilaiset yhdeksi arkiruoakseen.

Leipomoyhtiö Vaasan ennustaa Suomen seuraavan kasvavaa kansainvälistä trendiä ja tästä vuodesta alkavan kaikkien aikojen laatuhampurilaisten aikakauden.

Hampurilaiset ovat vuosikymmeniä olleet pikaruokaravintoloiden luoman maineen varassa, mutta niiden nousu myös laadukkaammiksi luokiteltavien ravintoloiden listoille on tullut jäädäkseen. Matkailu- ja Ravintolapalvelu MaRa Ry:n teettämän tutkimuksen mukaan hampurilaiset ohittivat viime vuonna ravintola-annoksina perinteiset liha- ja kalaruoat ja ne löytyvät myös Instagram-kuvanjakopalvelun kansainvälisesti kuvatuimpien yksittäisten ruoka-annosten kärkisijoilta.

Kansainvälistä katuruokien aatelia edustaneet hampurilaiset ja nakkisämpylät ovat parin viime vuoden aikana tehneet vahvaa nousua myös suomalaisten kotikeittiöiden arki- ja pyhäruokalistoille. Leipomoyhtiö Vaasan vastasi kasvaneeseen kysyntään tuomalla päivittäiskauppaan ensimmäiset tuoreet Suomessa leivotut hampurilais- ja hodarisämpylät.

Päivittäiskaupassa kotikeittiöiden hampurilaisbuumi alkoi näkyä valmissämpyläkysynnän selkeänä muutoksena vuonna 2014 ja viime syksynä leipomoyhtiö Vaasan Suomessa esittelemien ensimmäisten tuoreiden hampurilais- ja hodarisämpylöiden myynti on lyhyessä ajassa kasvanut kolminkertaiseksi. Kysynnän myötä Vaasan kasvattaa Street Food -kategorian tuoresämpylöiden tuotantoa Vantaalla.

– Suomessa eletään kotiruokabuumia ja koska hampurilainen on yksi maailman tunnetuimmista ruoista, on luonnollista, että sekin hivuttautuu kotikeittiöiden suosikkiruokien listoille. Hyvän hampurilaisen raaka-aineet ovat yksinkertaiset ja yleensä sen heikoin lenkki on ollut kuivahko ja helposti mureneva kestosämpylä. Olemmekin erittäin ylpeitä siitä, että saimme ensimmäisenä tuoda Suomessa leivotut laadukkaat tuoresämpylät myös kotikeittiöiden tarpeisiin, kertoo Vaasan Oy:n kaupallinen johtaja Minna Cousins Suomessa alkaneen Street Food -trendin kasvun synnyttämästä kysynnästä.

"Täydellinen hampurilainen ei vaadi useita komponentteja"

Vaasan Oy:n teettämän tutkimuksen mukaan yli 60 prosenttia kuluttajista syö kuukausittain hampurilaisia ravintolassa ja joka neljäs valmistaa niitä kotona. Näistä yli 60 prosenttia ostaa sämpylänsä valmiina, mutta valmistaa täytteet pääosin itse

– Täydellinen hampurilainen ei vaadi useita komponentteja, vaan se on parhaimmillaan erittäin yksikertaista ja selkeää, mutta maukasta syötävää. Laadukas sämpylä antaa niin hampurilaiselle kuin hodarillekin selkeät raamit, joiden puitteissa voi täytteitä vaihtamalla rakentaa kenen tahansa makuun sopivan lopputuloksen.

– Hampurilainen lieneekin ainoa ruoka, jossa kotikokki voi helposti onnistua paremmin kuin ravintolassa ja hän voi myös itse helposti vaikuttaa aterian terveellisyyteen oikeilla raaka-ainevalinnoilla, muistuttaa Cousins.

***

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja