Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Burgeribuumi jyllää Suomessa: Tämä on täydellisen hampurilaisen salaisuus

Shutterstock
Julkaistu 16.02.2017 17:30

MTV LIFESTYLE

Leipomoyhtiö Vaasan teettämän tutkimuksen mukaan hampurilaistrendi kasvaa Suomessa: yhä useammat suomalaiset ovat omaksuneet hampurilaiset yhdeksi arkiruoakseen.

Leipomoyhtiö Vaasan ennustaa Suomen seuraavan kasvavaa kansainvälistä trendiä ja tästä vuodesta alkavan kaikkien aikojen laatuhampurilaisten aikakauden.

Hampurilaiset ovat vuosikymmeniä olleet pikaruokaravintoloiden luoman maineen varassa, mutta niiden nousu myös laadukkaammiksi luokiteltavien ravintoloiden listoille on tullut jäädäkseen. Matkailu- ja Ravintolapalvelu MaRa Ry:n teettämän tutkimuksen mukaan hampurilaiset ohittivat viime vuonna ravintola-annoksina perinteiset liha- ja kalaruoat ja ne löytyvät myös Instagram-kuvanjakopalvelun kansainvälisesti kuvatuimpien yksittäisten ruoka-annosten kärkisijoilta.

Kansainvälistä katuruokien aatelia edustaneet hampurilaiset ja nakkisämpylät ovat parin viime vuoden aikana tehneet vahvaa nousua myös suomalaisten kotikeittiöiden arki- ja pyhäruokalistoille. Leipomoyhtiö Vaasan vastasi kasvaneeseen kysyntään tuomalla päivittäiskauppaan ensimmäiset tuoreet Suomessa leivotut hampurilais- ja hodarisämpylät.

Päivittäiskaupassa kotikeittiöiden hampurilaisbuumi alkoi näkyä valmissämpyläkysynnän selkeänä muutoksena vuonna 2014 ja viime syksynä leipomoyhtiö Vaasan Suomessa esittelemien ensimmäisten tuoreiden hampurilais- ja hodarisämpylöiden myynti on lyhyessä ajassa kasvanut kolminkertaiseksi. Kysynnän myötä Vaasan kasvattaa Street Food -kategorian tuoresämpylöiden tuotantoa Vantaalla.

– Suomessa eletään kotiruokabuumia ja koska hampurilainen on yksi maailman tunnetuimmista ruoista, on luonnollista, että sekin hivuttautuu kotikeittiöiden suosikkiruokien listoille. Hyvän hampurilaisen raaka-aineet ovat yksinkertaiset ja yleensä sen heikoin lenkki on ollut kuivahko ja helposti mureneva kestosämpylä. Olemmekin erittäin ylpeitä siitä, että saimme ensimmäisenä tuoda Suomessa leivotut laadukkaat tuoresämpylät myös kotikeittiöiden tarpeisiin, kertoo Vaasan Oy:n kaupallinen johtaja Minna Cousins Suomessa alkaneen Street Food -trendin kasvun synnyttämästä kysynnästä.

"Täydellinen hampurilainen ei vaadi useita komponentteja"

Vaasan Oy:n teettämän tutkimuksen mukaan yli 60 prosenttia kuluttajista syö kuukausittain hampurilaisia ravintolassa ja joka neljäs valmistaa niitä kotona. Näistä yli 60 prosenttia ostaa sämpylänsä valmiina, mutta valmistaa täytteet pääosin itse

– Täydellinen hampurilainen ei vaadi useita komponentteja, vaan se on parhaimmillaan erittäin yksikertaista ja selkeää, mutta maukasta syötävää. Laadukas sämpylä antaa niin hampurilaiselle kuin hodarillekin selkeät raamit, joiden puitteissa voi täytteitä vaihtamalla rakentaa kenen tahansa makuun sopivan lopputuloksen.

– Hampurilainen lieneekin ainoa ruoka, jossa kotikokki voi helposti onnistua paremmin kuin ravintolassa ja hän voi myös itse helposti vaikuttaa aterian terveellisyyteen oikeilla raaka-ainevalinnoilla, muistuttaa Cousins.

***

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Lisää aiheesta:

Valmisruokavillitys, joka ei näytä laantumisen merkkejä – Rosso ryntää nyt ruokakauppoihin pizzoillaanVapise briossi! Uusi hampurilaissämpylä valloittaa Suomen: "Sitä on odotettu"Hesburgerin tuotekehityspäällikkö Eeva Mäki paljastaa, miten uudet tuotteet kehitellään – suuria onnistumisia ja yksi pieni hampurilaisfloppi: "Ei ollut menestys"Suomalaiskauppoihin tulossa ennennäkemätön sämpylä: "Ei ole aiemmin päivittäiskaupasta löytynyt"Keittiömestari Mikko Kaukonen paljastaa, miten hodarit kannattaa oikeasti tehdä: Paras lämmitystapa saattaa yllättää Huoltoasemaketju ABC mukaan hampurilaisbuumiin: "Erityinen ylpeydenaiheemme on..."
HampurilainenMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Hampurilainen
  • 24.7.13:59
    Ravintolat

    Suomen parhaimmistoon kuuluva burgeriravintola konkurssiin

  • 7.7.06:35
    Väkivaltarikokset

    Puukkomies uhkasi ottaa panttivankeja Rovaniemellä, jos ei saa heti hampurilaista

  • 10.6.10:49
    Ruoka

    Jonin "punainen mökki" on Suomen paras hampurilaisravintola

  • 5.6.18:46
    Ruoka

    Menneiden vuosikymmenten grilliruoasta tuli koko kansan hitti: "Kehittynyt valtavasti"

  • 22.2.09:43
    Ruoka

    Olli on ollut Mäkkärissä töissä vuodesta 1985 – kertoo nyt, miten Big Mac tehdään