Kaupunkien välillä hurjia eroja! Falafelejä, hampurilaisia ja sushia – näitä ruokia suomalaiset tilaavat kotiinsa

0:23 Miten pizzan kuljetus dronella onnistuu?

Ravintolaruoan kuljetuspalvelu Foodora on nyt selvittänyt, mitä ruokia suomalaiset kotiinsa tilaavat. Selvityksessä kävi ilmi, että makutottumuksemme eroavat melkoisesti naapurimaamme Ruotsin kanssa. 

VIDEO: Ruoan kotiinkuljetus voi tulevaisuudessa näyttää tältä.

Ruoan kotiinkuljetuspalvelut ovat viime vuosina kasvattaneet huimasti suosiotaan. Vaikka ruoan tilaaminen kotiin on suositumpaa kuin koskaan, ruoan kuljetuspalvelu Foodoran selvityksen mukaan kaupunkien välillä on isoja eroja sen suhteen, mitä ruokia ihmiset oikein haluavat kotiinsa tilata. 

Espoon suosituimmaksi annokseksi nousi Subwayn 30 cm:n Sub-ateria, kun taas Helsingissä vannotaan selvityksen mukaan Fafasin falafelien ja Bite'sin ranskalaisten nimeen. Helsingissä sushi on selvästi todella suosittua, sillä kymmenen suosituimman annoksen joukosta löytyy peräti neljä sushiannosta.

Tampereella listaa värittävät erilaiset wings-annokset. Kun kaikki annoskoot lasketaan yhteen, wingsien voidaankin sanoa olevan Tampereen suosituinta kotiin kuljetettavaa ruokaa. Turussa puolestaan suosituimmaksi annokseksi kohosi odotetusti Hesburgerin iso kerrosateria.

Ruotsin lista meidän omaamme yksipuolisempi 

Listausten perusteella voidaan päätellä, että meillä kotiin tilataan ruokaa melko monipuolisesti. Naapurimaassamme Ruotsissa on puolestaan toisin, sillä selvityksen mukaan ruotsalaiset tilaavat kotiinsa mieluiten hampurilaisia ja ranskalaisia.

Suomen TOP 5:

1. Falafel & halloumi -pita - Fafa’s
2. Iso kerrosateria - Hesburger
3. Sushisetti A - Kawaii
4. Subway 30cm -ateria
5. Ranskalaiset perunat - Bites Helsinki

Ruotsin TOP 5:

1. Ranskalaiset - Monia ravintoloita
2. Bataattiranskalaiset - Phil’s Burger
3. Meny (hampurilainen+ranskalaiset) - Dylan’s Grill
4. Phil's Burger - Phil’s Burger
5. Cheese&Bacon hampurilainen - Butcher’s market

Lähde: Foodora

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja