Uunivihannekset ovat yksi helpoimmin valmistettavista lisukkeista, mutta niiden valmistamisessa on yllättävän helppo epäonnistua.
Bon appétit -lehdessä työskentelevä kokki Alison Roman listasi yleisimmät virheet, joihin vihannesten kypsentämisessä on helppo sortua. Poimi Romanin vinkit ja valmista tulevaisuudessa uskomattoman herkullisia uunivihanneksia tai -juureksia!
1. Pilkot vihannekset erikokoisiksi paloiksi
Se ei suinkaan ole yhdentekevää, minkä kokoisina paloina vihannekset kypsennetään uunissa. Tärkeää on etenkin se, että palaset ovat keskenään samankokoisia.
– Pilko vihannekset samankokoisiksi paloiksi, jotta ne kypsyvät tasaisesti, Roman neuvoo.
Etenkin tärkkelyspitoisten vihannesten ja juuresten kokoon kannattaa kiinnittää huomiota, kun niitä on tarkoitus kypsentää uunissa, jotta ne eivät jää raaoiksi tai vastakohtaisesti kypsy liikaa.
Roman suosittelee kypsentämään pienikokoiset vihannekset mahdollisuuksien mukaan kokonaisina.
– Porkkanat ovat niin kauniita, kun ne paahtaa kokonaisina. Ja parsakaali on hyvä leikata pitkittäissuunnassa silloin, kun sitä kypsentää uunissa, Roman toteaa.
2. Et kiinnitä huomiota öljyn määrään
Uunissa kypsennetyt vihannekset saavat öljystä kaivattua väriä ja makua. Kannattaa kuitenkin olla tarkkana sen kanssa, että vihannesten koostumus vaikuttaa siihen, kuinka paljon öljyä kannattaa käyttää.

