Syö paremmin ja säästä rahaa – neljä virhettä, joihin ei kannata sortua vihannesostoksilla

Mitä varsista voisi valmistaa? 1:30 Mitä varsista voisi valmistaa?

Vihannesten syöminen on aina hyvä idea! Seuraavia virheitä välttämällä saat terveellisistä vihanneksista entistä enemmän irti.

Katso videolta, kuinka saat parsakaalin varret hyötykäyttöön. 

Vihannekset ovat terveellisen ruokavalion perusta, ja mitä paremmalta ne maistuvat, sitä enemmän niitä tulee syötyä. Lue, kuinka saat vihanneksista kaiken mahdollisen hyödyn irti – ja säästät samalla rahaa!

Virhe 1: Ostat enemmän kuin käytät

Vaikka tarkoituksenasi olisikin valmistaa vihannespitoisia aterioita joka ikinen päivä, kaupassa ollessa kannattaa olla realistinen. Vihannesten hamstraaminen ei nimittäin automaattisesti tarkoita sitä, että myös käyttäisit niitä tavallista enemmän. Osa vihanneksista saattaa siis mennä huonoksi ennen kuin pääset niihin käsiksi – jääkaapin perälle unohtunut porkkananippu ei taatusti houkuta kokkaamaan.

Vihannekset maistuvat parhaimmilta tuoreina, joten sinun kannattaa hankkia niitä kaappiisi aina käytön mukaan.

Virhe 2: Kiinnität liikaa huomiota ulkonäköön

Vaikka hieman epämuodostuneet tai pinnaltaan pilkulliset vihannekset eivät välttämättä näytä täydellisiltä, ne ovat monesti aivan käyttökelpoisia – jopa maultaan parempia kuin niin kutsutut täydelliset yksilöt. Värimuutokset kertovat usein vain siitä, että vihannes on kypsä.

Saatat säästää kaupassa pitkän pennin ostamalla alennuksesta vihanneksia, joissa ei niiden ulkonäöstä huolimatta ole mitään vikaa.

Virhe 3: Säilytät kaikkia vihanneksia jääkaapissa

Vaikka vihannesten säilyttäminen saattaa tuntua fiksulta vaihtoehdolta, aivan kaikki vihannekset eivät sinne kuulu. Osa vihanneksista, kuten perunat ja tomaatit, saattavat menettää makuaan jääkaapissa. Sipulit ja valkosipulit puolestaan pilaantuvat jääkaapin viileydessä huoneenlämpöä nopeammin.

Virhe 4: Heität ylimääräiset osat roskiin

Ennen kuin heität vihannesten varret ja kuoret roskakoriin, harkitse niiden hyödyntämistä ruoanlaitossa. Ottamalla nämä maukkaat osat hyötykäyttöön vähennät sekä ruokahävikkiä että säästät rahaa. Vihannesten varret voi käyttää tuomaan makua esimerkiksi keittoihin ja pataruokiin

Lähde: TheKitchn

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja