Älä missään nimessä keitä! Tyypillisimmät virheet, joita ihmiset tekevät pakastevihannesten kanssa – ethän sorru näihin?

Herkullinen kanawokki 0:31 Herkullinen kanawokki

Pakastevihannesten keittäminen ja yksipuolinen käyttö ovat tyypillisimpiä virheitä, joihin kotikokkajat näiden tuotteiden kanssa sortuvat.

Katso videolta herkullisen kanawokin resepti. 

Pakastevihannekset nopeuttavat ruoanvalmistusta ja auttavat kasvisten lisäämisessa ruokavalioon. Monesti pakastevihannesten maku ja rakenne eivät kuitenkaan vastaa lainkaan toivottua.

Välttämällä seuraavat virheet, voit nauttia näistä arkea helpottavista raaka-aineista ilman, että sinun tarvitsee tinkiä mausta.

Virhe 1: Kypsennät vihannekset ennen käyttöä

Unohda turha kypsennys, sillä useimpia pakastevihanneksia voi lisätä ruokiin myös jäisinä. Kokeile esimerkiksi lisätä jäisiä pakastemaisseja salaattiisi tai jäisiä herneitä kotitekoisen pestokastikkeen joukkoon.

Supernopea pastasalaatti valmistuu, kun kaadat kulhon pohjalle jäisiä pakastevihanneksia ja päälle keitettyä, vielä lämmintä pastaa.

Virhe 2: Et ota huomioon ruokalajia

Pakastevihannesten käsittely riippuu paljon siitä, mitä ruokaa olet valmistamassa. Jäisiä vihanneksia voi lisätä keittoihin ja risottoihin sellaisenaankin, mutta joissakin ruoissa pakastevihannesten sulamisesta syntyvä neste ei välttämättä tuota parasta mahdollista lopputulosta.

Esimerkiksi pizzan valmistuksessa vihannekset kannattaa sulattaa ja kuivata ennen ruokaan lisäämistä.

Virhe 3: Käytät sulatukseen mikroaaltouunia tai kattilaa

Moni sulattaa tai kypsentää pakastevihannekset mikrossa tai kattilassa kiehuvassa vedessä. Nämä ovat valmistustapoja, joihin ei pakastevihannesten kanssa kannata sortua.

Sekä maultaan että rakenteeltaan paras lopputulos syntyy, kun valmistat vihannekset pannussa tai kuumassa uunissa.

Virhe 4: Et tarkkaile kypsyyttä

Ruoanlaitossa kannattaa ottaa huomioon, että pakastevihannekset valmistuvat huomattavasti tuoreita vihanneksia nopeammin. Tämä kannattaa ottaa huomioon etenkin silloin, jos noudatat reseptiä ja siihen merkittyjä valmistusaikoja.

Ylikypsentäminen on virhe, joka tekee pakastevihanneksista helposti mauttomia ja rakenteeltaan liian pehmeitä.

Virhe 5: Käytät vihanneksia yksipuolisesti

Ostatko aina vain herne-maissi-paprikaa ja kruunuvihanneksia? Seuraavan kerran kaupan pakastealtaalla ollessasi, tutki avoimin mielin pakastevihannesvalikoimaa. Saatat yllättyä, kuinka paljon erilaisia vihanneksia ja monipuolisen aterian mahdollisuuksia altaissa onkaan.

Lähde: TheKitchn

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja