Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Älä missään nimessä keitä! Tyypillisimmät virheet, joita ihmiset tekevät pakastevihannesten kanssa – ethän sorru näihin?

0:31Herkullinen kanawokki
Julkaistu 24.07.2018 19:57

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Pakastevihannesten keittäminen ja yksipuolinen käyttö ovat tyypillisimpiä virheitä, joihin kotikokkajat näiden tuotteiden kanssa sortuvat.

Katso videolta herkullisen kanawokin resepti. 

Pakastevihannekset nopeuttavat ruoanvalmistusta ja auttavat kasvisten lisäämisessa ruokavalioon. Monesti pakastevihannesten maku ja rakenne eivät kuitenkaan vastaa lainkaan toivottua.

Välttämällä seuraavat virheet, voit nauttia näistä arkea helpottavista raaka-aineista ilman, että sinun tarvitsee tinkiä mausta.

Virhe 1: Kypsennät vihannekset ennen käyttöä

Pienet maissinjyvät sulavat nopeasti, eivätkä välttämättä vaadi sulatusta.Shutterstock

Unohda turha kypsennys, sillä useimpia pakastevihanneksia voi lisätä ruokiin myös jäisinä. Kokeile esimerkiksi lisätä jäisiä pakastemaisseja salaattiisi tai jäisiä herneitä kotitekoisen pestokastikkeen joukkoon.

Supernopea pastasalaatti valmistuu, kun kaadat kulhon pohjalle jäisiä pakastevihanneksia ja päälle keitettyä, vielä lämmintä pastaa.

Virhe 2: Et ota huomioon ruokalajia

Pakastevihannesten käsittely riippuu paljon siitä, mitä ruokaa olet valmistamassa. Jäisiä vihanneksia voi lisätä keittoihin ja risottoihin sellaisenaankin, mutta joissakin ruoissa pakastevihannesten sulamisesta syntyvä neste ei välttämättä tuota parasta mahdollista lopputulosta.

Esimerkiksi pizzan valmistuksessa vihannekset kannattaa sulattaa ja kuivata ennen ruokaan lisäämistä.

Virhe 3: Käytät sulatukseen mikroaaltouunia tai kattilaa

parsakaali uunissaUunissa pakastevihannekset säilyttävät hyvin värinsä ja makunsa.Shutterstock

Moni sulattaa tai kypsentää pakastevihannekset mikrossa tai kattilassa kiehuvassa vedessä. Nämä ovat valmistustapoja, joihin ei pakastevihannesten kanssa kannata sortua.

Sekä maultaan että rakenteeltaan paras lopputulos syntyy, kun valmistat vihannekset pannussa tai kuumassa uunissa.

Virhe 4: Et tarkkaile kypsyyttä

Ruoanlaitossa kannattaa ottaa huomioon, että pakastevihannekset valmistuvat huomattavasti tuoreita vihanneksia nopeammin. Tämä kannattaa ottaa huomioon etenkin silloin, jos noudatat reseptiä ja siihen merkittyjä valmistusaikoja.

Ylikypsentäminen on virhe, joka tekee pakastevihanneksista helposti mauttomia ja rakenteeltaan liian pehmeitä.

Virhe 5: Käytät vihanneksia yksipuolisesti

nuudeli wokPakatstevihanneksia vaihtamalla saat tuttuun ruokiin uusia makuja.Shutterstock

Ostatko aina vain herne-maissi-paprikaa ja kruunuvihanneksia? Seuraavan kerran kaupan pakastealtaalla ollessasi, tutki avoimin mielin pakastevihannesvalikoimaa. Saatat yllättyä, kuinka paljon erilaisia vihanneksia ja monipuolisen aterian mahdollisuuksia altaissa onkaan.

Lähde: TheKitchn

Lisää aiheesta:

Varo näitä mokia, kun pakastat keittoaKokit kertovat pakasteruokien parhaat topit ja pahimmat flopit: "Mauttomia ja sohjoisia"7 virhettä, joihin moni sortuu pakastevihannesten kanssa – ethän tee näin?Tiesitkö, että myös pastan voi pakastaa? Näin saat tähteet maistumaan vastakeitetyiltä Syö paremmin ja säästä rahaa – neljä virhettä, joihin ei kannata sortua vihannesostoksilla Pähkinät, maito ja avokado – tiesitkö, myös näitä ruokia voi pakastaa?
VihanneksetRuoanlaittoMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Vihannekset
  • 8.10.19:47
    Mainonta

    K-kauppa vihjaili meloneista – sai huomautuksen

  • 31.8.12:46
    Syöpä

    Syötkö jo näitä? Tietyt vihannekset saattavat pienentää suolistosyövän riskiä

  • 23.7.17:01
    Ruokakauppa

    "Ei kehtaa pitää myynnissä täyteen hintaan" – loimaalaiskauppa taklaa hävikkiä "euron laareilla"

  • 14.7.15:09
    Paprika

    Yksi niksi tekee paprikasta vastustamattoman – oletko jo kokeillut?

  • 6.5.07:44
    Kasvikset

    Eikö puoli kiloa kasviksia päivässä täyty? "Close enough", sanoo uusi lautasmalli