Älä missään nimessä keitä! Tyypillisimmät virheet, joita ihmiset tekevät pakastevihannesten kanssa – ethän sorru näihin?
Pakastevihannesten keittäminen ja yksipuolinen käyttö ovat tyypillisimpiä virheitä, joihin kotikokkajat näiden tuotteiden kanssa sortuvat.
Katso videolta herkullisen kanawokin resepti.
Pakastevihannekset nopeuttavat ruoanvalmistusta ja auttavat kasvisten lisäämisessa ruokavalioon. Monesti pakastevihannesten maku ja rakenne eivät kuitenkaan vastaa lainkaan toivottua.
Välttämällä seuraavat virheet, voit nauttia näistä arkea helpottavista raaka-aineista ilman, että sinun tarvitsee tinkiä mausta.
Virhe 1: Kypsennät vihannekset ennen käyttöä
Unohda turha kypsennys, sillä useimpia pakastevihanneksia voi lisätä ruokiin myös jäisinä. Kokeile esimerkiksi lisätä jäisiä pakastemaisseja salaattiisi tai jäisiä herneitä kotitekoisen pestokastikkeen joukkoon.
Supernopea pastasalaatti valmistuu, kun kaadat kulhon pohjalle jäisiä pakastevihanneksia ja päälle keitettyä, vielä lämmintä pastaa.
Virhe 2: Et ota huomioon ruokalajia
Pakastevihannesten käsittely riippuu paljon siitä, mitä ruokaa olet valmistamassa. Jäisiä vihanneksia voi lisätä keittoihin ja risottoihin sellaisenaankin, mutta joissakin ruoissa pakastevihannesten sulamisesta syntyvä neste ei välttämättä tuota parasta mahdollista lopputulosta.
Esimerkiksi pizzan valmistuksessa vihannekset kannattaa sulattaa ja kuivata ennen ruokaan lisäämistä.
Virhe 3: Käytät sulatukseen mikroaaltouunia tai kattilaa
Moni sulattaa tai kypsentää pakastevihannekset mikrossa tai kattilassa kiehuvassa vedessä. Nämä ovat valmistustapoja, joihin ei pakastevihannesten kanssa kannata sortua.
Sekä maultaan että rakenteeltaan paras lopputulos syntyy, kun valmistat vihannekset pannussa tai kuumassa uunissa.
Virhe 4: Et tarkkaile kypsyyttä
Ruoanlaitossa kannattaa ottaa huomioon, että pakastevihannekset valmistuvat huomattavasti tuoreita vihanneksia nopeammin. Tämä kannattaa ottaa huomioon etenkin silloin, jos noudatat reseptiä ja siihen merkittyjä valmistusaikoja.
Ylikypsentäminen on virhe, joka tekee pakastevihanneksista helposti mauttomia ja rakenteeltaan liian pehmeitä.
Virhe 5: Käytät vihanneksia yksipuolisesti
Ostatko aina vain herne-maissi-paprikaa ja kruunuvihanneksia? Seuraavan kerran kaupan pakastealtaalla ollessasi, tutki avoimin mielin pakastevihannesvalikoimaa. Saatat yllättyä, kuinka paljon erilaisia vihanneksia ja monipuolisen aterian mahdollisuuksia altaissa onkaan.
Lähde: TheKitchn
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan