Jos jatkuva napostelu ja liika mässäily on heikko kohtasi, kannattaa lukea seuraavat vinkit tämän lihottavan tavan katkaisuun.
Painonhallinta ja -pudotus on haastavaa hommaa, jos käsi käy jatkuvasti sipsipussilla. Lue Women's Health -sivuston vinkit siihen, kuinka voit lopettaa syöpöttelyn!
1. Mikä on nälkäskaalasi?
Sen sijaan, että syöksyisit herkkujen kimppuun ajattelematta, käytä hetki ymmärtääksesi, mitä elimistösi todella on mieltä. Ravintoasiantuntija Kimberly Gomerin mukaan kannattaakin ottaa käyttöön nälkäskaala, jossa 1 tarkoittaa, että tankkisi on täysin tyhjä ja 10 tarkoittaa sitä, että olet enemmän kuin kylläinen ja liki ruokakoomassa. Gomerin mukaan syöminen kannattaisi aloittaa kohdasta 3 ja lopettaa, kun olo on 6:n luokkaa. Silloin olo on kevyt, mutta kylläinen.
Kun siis olet sellaisessa tilassa, jossa voisit kyllä syödä lisää, jos haluaisit, mutta et ole lainkaan nälkäinen, voit laittaa ruoan sivuun.
2. Valitse oikein
Älä keskity vain siihen, kuinka montaa kilokaloria olet syömässä. Sen sijaan huomiota kannattaa kiinnittää ruoan kaloritiheyteen eli siihen, paljonko kilokaloreita on vaikkapa 100 grammassa tiettyjä ruokia. Vihanneksien ja hedelmien kaloritiheys on matalin, tämän jälkeen tulevat kompleksiset hiilihydraatit, kuten kaurapuuro ja ruskea riisi. Tämän jälkeen listalla tulevat vähärasvaiset proteiinit, rasvaiset proteiinit, roskaruoka ja viimeisenä öljyt, joiden kaloritiheys on suurin.
Jos syöt matalamman kaloritiheyden ruokia, saat siis saman verran ruokaa vatsaasi, mutta vähemmän kilokaloreita verrattuna samaan määrään vaikkapa roskaruokaa.
