Mainos

Ilman liikuntaakin voi laihtua! 7 helppoa vinkkiä kilojen karistamiseen

Moni tuskastuu jo ajatuksesta, että pitäisi vetää lenkkitossut jalkaan ja lähteä juoksemaan. Painoa voi kuitenkin pudottaa myös ilman kovaa treenaamista.

Paino alkaa pudota, kun keho polttaa enemmän kaloreita, kuin mitä se vastaanottaa. Treenaaminen on yleisin tapa laihduttaa, mutta se ei kuitenkaan ole kaikille niin helppoa.

Ruokavalio voi ollakin paljon tärkeämpi asia painonpudotuksen kannalta kuin liikunta. Jo pienillä muutoksilla voit pudottaa muutaman ylimääräisen kilon vyötäröltäsi.

Lifehack.org listasi seitsemän ohjetta, joita on helppo noudattaa arjessa.

1. Pureskele ruoka kunnolla

Ruoka kannattaa pureskella kunnolla, sillä näin annat aivoillesi aikaa ajatella, mitä todella syöt. Tämä taas voi auttaa sinua tuntemaan olevasi kylläisempi ruokailun lopetettuasi.

2. Vältä häiritseviä tekijöitä ruokailun aikana

Monet, jotka katsovat ruokaillessaan televisiota tai näpräävät kännykkäänsä, syövät usein huomaamattaan enemmän. Ruokailusta kannattaakin nauttia ja keskittyä hyvään ateriaan ja seuraan.

3. Syö enemmän proteiinia

Proteiini saa aikaan kylläisen olon, joka säilyy pitkään. Proteiinia saa lihan lisäksi esimerkiksi linsseistä, pähkinöistä ja maitotuotteista.

4. Käytä pienempiä lautasia

Kun käytössäsi on suuri lautanen, vaarana on, että täytät sen kokoa vastaavalla tavalla. Pienempi lautanen saa näyttämään pienemmänkin annoksen suuremmalta, jolloin ruokaa ei tule syötyä liikaa.

1:29

5. Jätä roskaruoka

Roskaruokaa tulee usein ahmittua liikaa. Myös erilaiset sipsit ja herkut kannattaa jättää, ja korvata ne vaikka hedelmillä ja vihanneksilla. Herkuissa huonona puolena on myös se, että niitä tulee syötyä, vaikka ei olisikaan nälkä.

6. Vältä sokerisia juomia

Juomat, joissa on lisättyä sokeria, ovat painonpudotuksen kannalta huono vaihtoehto. Jo yksi limu sisältää monta palaa sokeria. Myös monissa terveellisenä pidetyissä mehuissa saattaa olla yllättävänkin paljon lisättyä sokeria.

7. Juo lasillinen vettä ennen ruokailua

Lasillinen vettä ennen ateriaa voi auttaa syömään vähemmän. Vesi täyttää vatsaa, jolloin tunnet olevasi kylläinen pienemmästäkin ruokamäärästä.

Lähde: Lifehack.org

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.