Mainos

Zyskowicz vaati Yleltä tilintekoa suomettuneisuudesta

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ben Zyskowicz vaatii Yleisradiota tekemään avoimesti tiliä omasta roolistaan "suomettuneessa Suomessa".

Zyskowicz viittasi eduskunnan keskustelussa tänään siihen valheelliseen ja kaunistelevaan kuvaan, jota Yleisradio ohjelmissaan loi takavuosien Neuvostoliitosta.

- Yleisradio on Suomen kansalle totuuden velkaa omasta roolistaan suomettuneessa Suomessa, omasta roolistaan suomettuneisuuden syventämisessä, Zyskowicz sanoi.

Zyskowicz viittasi Turo Uskalin väitöskirjaan suomalaisten tiedotusvälineiden kirjeenvaihtajien työstä Moskovassa 1957-1975 ja Uskalin arvioon, että Yleisradion Moskovan kirjeenvaihtajien neuvostomyönteinen työ oli neuvostopropagandistien suurimpia saavutuksia Suomessa.

Zyskowicz ehdotti, että Yleisradio kertoisi ohjelmissaan analyyttisesti ja totuudenmukaisesti omasta roolistaan suomettuneisuuden aikaan, eikä siten "että vanhat stalinistit ja muut kirjeenvaihtajat itse saavat tänä päivänä tehdä ohjelmia, joissa itse selittäen ja kaunistellen kertovat omista ja työtovereittensa edesottamuksista".

Zyskowiczin mukaan Uskalin väitöskirjasta on keskusteltu Ylen hallintoneuvostossa, jossa kuitenkin on päädytty siihen, ettei minkäänlaisia johtopäätöksiä ole aihetta tehdä.

Zyskowicz puuttui asiaan, kun eduskunta keskusteli Ylen hallintoneuvoston viime vuoden toimintakertomuksesta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.