Zoë jätti oravanpyörän ja muutti pakettiautoon – paljastaa nyt, mitkä asiat unelmaelämässä ovat ankeimpia

Kymmenen uutiset tapasi suomalaisia, jotka ovat hankkineet oman linja-auton matkailuautoksi 1:56
Linja-autoista matkailuautoja rakentaneita porukoita on Suomessa jo nelisensataa. Joku saattaa nukkua kotona vain kolme yötä kesässä!

Zoë rakastaa autossa asumisen tuomaa vapautta, mutta esimerkiksi suihkuttomuus tuottaa välillä harmia.

Amerikkalainen Zoë Hannah elää elämää, jota moni vain ihailee Instagramissa: hän asuu asuntoautoksi muokatussa pakettiautossa ja kiertää maailmaa. Tällä hetkellä hän on tosin koronapandemian vuoksi jumissa Uudessa-Seelannissa. Zoë jätti työnsä matkustaakseen maailmalla kumppaninsa Trentin kanssa, kertoo Insider.

"Halusimme tai emme, parin päivän välein on pakko liikkua"

Vaikka vapaus, upeat maisemat ja luontoelämykset sekä rahan säästäminen ovat tuntuneet hyviltä, Zoën mukaan "vanlifenä" tunnetussa someilmiössä on myös ongelmansa. Parilla ei kenties ole aikatauluja, mutta heidän on toisaalta pakko liikkua.

– Uudessa-Seelannissa useimmat leirintäalueet, joilla olemme olleet, rajoittavat yöpymisen kahteen yöhön kuussa. Se tarkoittaa, että halusimme tai emme, parin päivän välein on pakko liikkua, Zoë kuvailee.

– Se voi olla turhauttavaa, jos todella nautimme jostain paikasta, tai ei vain huvittaisi liikkua.

Riitojakin syntyy

Elämä autossa ei myöskään ole pelkkää romantiikkaa tien päällä. Myös riitoja syntyy.

– Kun riitoja syntyy autossa, ei vain ole mitään muuta pakkaa, minne mennä, Zoë kuvaa.

Hän tosin myöntää, että ahtaat asumustilat pakottavat puhumaan ongelmista.

– Kotona tilan ottaminen tarkoittaisi ehkä paria yötä erillään. Pakettiautossa se tarkoittaa vaelluslenkkiä yksin, tai sitä, että kirjoitan päivän ajan kahvilassa, kun kumppanini tekee jotain muuta, Zoë kuvaa.

Zoë. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Suihkuttomuus "vaikeinta pakettiautoelämässä"

Autosta ei myöskään löydy suihkua, ja sellaiseen pääseekin muutaman päivän välein, kun sopiva tilaisuus tulee eteen esimerkiksi leirintäalueella, kuntosalilla, uimahallissa tai rannalla.

– Koska ennen rakastin meikkiä ja pitkiä, kuumia suihkuja, tämä on ollut minulle vaikeinta pakettiautoelämässä, Zoë sanoo.

Pari huolehtii hygieniastaan pesemällä itseään sienellä ja käyttämällä luonnossa hajoavia kosteusliinoja.  Zoësta on toisinaan vaikeaa elää tavallista elämää, koska mielessä pyöri tieto siitä, ettei suihkuun voi päästä.

– En siis mene erityisen hikiselle joogatunnille ennen kuin tiedän, koska seuraava suihkuaikani on, hän kuvaa.

"En koskaan ajatellut, miten paljon ruokaa pidän jääkaapissani..."

Suihkun lisäksi autosta puuttuu kunnon keittiö: Zoën mukaan rahalla saisi autoon esimerkiksi aurinkopaneelit ja kunnolliset kokkaustilat, mutta hänellä ja Trentillä ei ole varaa siihen.

– Saamme homman toimimaan käyttämällä keskikokoista kylmälaukkua, retkikeitintä ja käsin pumpattavaa allasta, Zoë kuvailee.

– En koskaan ajatellut, miten paljon ruokaa pidän jääkaapissani, kunnes minulla ei ollutkaan sellaista. Kastikkeet, leikatut vihannekset ja lihat pitää pitää tietyssä lämpötilassa elintarviketurvallisuuden vuoksi, ja on todella vaikeaa pitää kylmälaukkua niin kylmänä, varsinkaan kesäkuumalla.

Nettiäkään ei ole

Esimerkiksi lihat täytyykin mielellään paistaa heti ostopäivänä. Niitä ei siis voi ostaa talteen. Jääkaapin lisäksi muitakaan "elektronisia iloja" autossa ei ole: laitteiden lataaminen on vaikeaa, eikä autossa ole nettiä. Paikalliset datapaketit Zoë kokee liian kalliina.

– Jos minulla kotona ei ollut wifiä, jolla tarkistaa sähköpostit, olisin vain ottanut käyttöön puhelimen hotspotin, Zoë kuvailee.

– Jos tien päällä haluan tehdä niin, se todellakin vie akun sekä puhelimesta että tietokoneesta. Sitä täytyy harkita tarkkaan, koska minulla ei ole paljoa pistokkeita, joista ladata niitä.

Lähteet: Insider.com

Lue myös:

    Uusimmat