Michael päätti muuttaa asuntoautoon – kertoo säästäneensä yli kymppitonnin vuokrissa: "Ehdottomasti paras asia, jonka olen koskaan tehnyt"

Paljonko rahaa ihmisellä tulee olla, että hän on rikas? 2:50
Paljonko rahaa ihmisellä tulee olla, että hän on "rikas"? Tässä kyselymme tulos!

Kanadalainen Michael kyllästyi maksamaan kallista vuokraa ja muutti asuntoautoon. – Ollakseni rehellinen, pidän siitä enemmän kuin pitäisi, hän heittää.

Aiemmin kanadalainen Michael Hanes asui asunnossa ja maksoi vuokraa, kuten muutkin. Sitten 31-votias päätti muuttaa elämänsä. Nyt Michael kertoo säästäneensä huiman summan rahaa, koska asuu kalliin vuokrakämpän sijaan asuntoautossaan, kertoo Metro.

Kyllästyi maksamaan kallista vuokraa

Michael muutti puolitoista vuotta sitten vuoden 1978 Ford-merkkiseen matkailuautoon koiransa Scarlettin kanssa. Kaara kustansi yhdeksän tuhatta dollaria.

– Vuokrasin asuntoa yksin, mutta pidin sitä liian kalliina, enkä voinut elää tavalla, jolla halusin elää. Pelkästään eläminen vaati tuhannen dollarin maksua, enkä ollut onnellinen, mies kuvailee haastattelussa.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

"Yksi pelottavimpia asioita, jonka olen koskaan tehnyt"

Michaelin ystävä asuu asunnoksi muokatussa pakettiautossa, ja kuultuaan tämän kehuvan elämäntapaansa Michaelkin päätti uskaltautua kokeilemaan. Hän päätyi ostamaan asuntoauton, koska rahat eivät olisi riittäneet pakettiauton muokkaamiseen asuttavaksi; lisäksi hänellä on haavainen paksusuolentulehdus, minkä vuoksi toilettitilat ovat tarpeen.

Autossaan Michaelilla on suihku, vessa, makuuhuone ja keittiö, jossa kokata. Sähköä tuottavat aurinkopaneelit. Auton ulkotelineessä hän kuljettaa pyörää kaupunkireissuja varten.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Michael kertoo kuitenkin olleensa elämänmuutoksensa suhteen hermostunut, sillä asuntoauto söi suuren osan hänen säästöistään.

– Se, että muutin pois asunnostani ja autoon oli yksi pelottavimpia asioita, jonka olen koskaan tehnyt. Mutta olemme kokeneet niin monia uskomattomia seikkailuja yhdessä, ja Scarlett on ollut minulle paras rikoskumppani, Michael kehuu.

Aluksi Michael piti tavaroitaan varastossa, mutta kertoo YouTube-kanavan haastattelussa päätyneensä lopulta myymään kaiken ja säilyttäneensä vain tärkeimmät. Miehen mukaan asuntoautoelämään sopeutuminen on ollut helppoa.

– Ollakseni rehellinen, pidän siitä enemmän kuin pitäisi, hän heittää.

Säästänyt jo reippaasti rahaa

Mies arvioi, että on säästänyt autossa asumalla jo 18 000 dollaria, siis noin 11 000 euroa, sitten alkuvuoden 2019. Suuri kiitos autoelämän ihanuudesta kuuluu kuitenkin Michaelin mukaan hänen lemmikilleen.

– Se, että minulla on Scarlett täällä, on tehnyt kaikesta enemmän kuin vain siedettävää. Henkiseen olotilaani vaikuttaisi huomattavasti se, jos koira ei olisi täällä kanssani.

Michael valmistui koulusta huhtikuussa 2019 ja uskoo, että opiskelijaelämän houkutuksista poistuminen oli hyvä asia. Hän on asunut autollaan luonnon helmassa ja palaa kaupunkiin opiskelemaan ja esimerkiksi käymään kuntosalilla. Asuntoasumiseen hän ei aio palata.

– Tämä on ehdottomasti paras asia, jonka olen koskaan tehnyt, Michael kuvaa.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Lue myös:

    Uusimmat