Zlatanin kadonnut "nenä" ilmestyi myyntiin hämmentävällä viestillä

Zlatan Ibrahimovicin patsas Malmössä on kokenut kovia sen pystyttämisestä asti. Nyt patsasta sabotoineet ovat uutistoimisto TT:n mukaan yrittäneet myydä patsaan irti sahattua nenää.

Ruotsalaisen tietotoimiston TT:n mukaan Zlatan Ibrahimovicin näköispatsaan irti leikattua nenää on yritetty kaupitella erikoisella sähköpostiviestillä 1,1 miljoonalla kruunulla eli runsaalla 100 000 eurolla.

Asialla on viestin perusteella tuntematon tekijä tai ryhmä, joka kutsuu itseään nimellä "The Noze Club".

Sydsvenskan-lehden mukaan kolme vuotta sitten irti sahattua nenää on yritetty sähköpostilla kaupitella ainakin Malmön kulttuurikomitean puheenjohtajalle Janne Grönholmille. Lisäksi sama viesti olisi lähetetty myös italialaiselle Milanon pormestarille Giuseppe Salalle ja kuvanveistäjä Peter Lindelle.

Viestin yhteyteen on liitetty kuva, jossa näkyy lähettäjän mukaan patsaan alkuperäinen nenä.

Ruotsin jalkapallon supertähden Zlatan Ibrahimovicin patsas on kokenut kovia siitä asti, kun se pystytettiin lokakuussa 2019. Tihutyöt pääsivät erityisesti valloilleen tammikuussa 2020, kun hyökkääjän kerrottiin ryhtyneen yhteistyöhön tukholmalaisseura Hammarbyn kanssa.

Nenän lisäksi patsaalta on katkaistu myöhemmin myös jalat. Patsas on sittemmin korjattu, mutta sitä pidetään salaisessa paikassa toistaiseksi. Arvioiden mukaan sitä ei tulla pystyttämään uudelleen julkiselle paikalle vielä vuosiin.

Ibrahimovic, 41, pelaa yhä ammatikseen AC Milanissa, mutta hänen uskotaan lopettavan pelaajauransa tähän kauteen.

Lue myös:

    Uusimmat