Zlatan suuttui nimensä käyttämisestä, toinenkin tähtipelaaja liittyi rintamaan – pelifirma antoi vastauksensa

1:24
Zlatan Ibrahimovic niittaa yleensä pallon rangaistuspotkusta verkkoon, mutta lokakuun loppupuolella tuli epäonnistuminen Eurooppa-liigassa.

Zlatan Ibrahimovic ja Gareth Bale ovat ottaneet lakimiehiinsä yhteyttä, koska he eivät hyväksy nimien ja kuvien käyttöä suositussa videopelissä. 

Zlatan kimmastui ja väitti, että EA Sports on markkinoinut FIFA-sarjan peliään ilman lupaa. Tottenhamissa pelaava Bale on asettunut niin ikään vastahankaan, ja hän tuli esiin sosiaalisessa mediassa. Molemmat ovat olleet vuosien varrella pelin kannnessa. 

Kansainvälinen pelaajayhdistys Fifpro otti kantaa tapaukseen sivuillaan. Se tähdensi, että pelaajien nimen ja kuvan käyttämiseen pitää olla lupa. 

EA Sports antoi oman tulkinnanvaraisen vastauksensa BBC Sports Walesille

– EA Sports Fifa on maailman johtava jalkapallopeli. Me työskentelemme vuodesta toiseen lukuisten liigojen, joukkueiden ja yksilöiden kanssa luodaksemme aidon kokemuksen ja varmistaaksemme yhdennäköisyyden. 

– Yksi asioista on pitkäaikainen suhde ammattilaisten edustajien (Fifpro) kanssa. Fifpro toimii yhteistyössä ja hallitsee sopimuksia, jotka hyödyttävät pelaajia. 

FIFA-pelit ovat maaiman suosituimpien pelien joukossa. Vuonna 2018 pelejä myytiin yli 260 miljoonaa. Vuoden 2021 versio julkaistiin lokakuussa. 

"Yritys vetää kolmas osapuoli mukaan"

EA antoi myös uuden ja virallisen lausunnon aiheesta. Siinä todetaan, että yhtiö on tietoinen lisenssointia koskevista keskusteluista. 

– Sosiaalisessa mediassa esiintynyt asia on yritys vetää FIFA 21 kiistaan useiden kolmansien osapuolten kanssa, eikä sillä ole juurikaan tekemistä EA Sportsin kanssa. 

– Haluamme tehdä selväksi, että sopimuksemme sisältyvät kaikki pelissä esiintyvät pelaajat. Hankimmet lisenssit suoraan liigoista, joukkueilta ja yksittäisiltä pelaajilta. Lisäksi teemme yhteistyötä Fifpron kanssa varmistaaksemme, että voimme sisällyttää mahdollisimman monta pelaajaa luodaksemme aidon pelin. 

– Oikeutemme pelaajiin tulevat AC Milanin joukkuesopimuksen kautta ja pitkäaikaisen kumppanuuden Valioliigan kanssa. Se sisältää kaikki Tottenham Hotspurin pelaajat. 

Juttuun lisätty kello 11.02 EA:n virallinen ja tuore kanta. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja