Zlatan Ibrahimovicilta rajua tekstiä – Ruotsin maajoukkueluotsi vastaa synkkiin väitteisiin: "Tulin surulliseksi"

Zlatan Ibrahimovic sai oman patsaan Malmöhön – tähti ehdotti koululaisille vapaapäivää patsasjuhlan kunniaksi 1:16
Zlatan Ibrahimovic sai hiljattain oman patsaan Malmöhön.

Zlatan Ibrahimovic asetti hiljattain tulilinjalle Ruotsin jalkapallomaajoukkueen päävalmentajan Jan Anderssonin ja väitti, että tämä jätti aiemmin valitsematta pelaajia joukkueeseen, jos nämä tulivat erilaisista etnisistä taustoista. Vuodesta 2016 Ruotsia luotsannut Andersson on nyt puolustautunut Ibrahimovicin kritiikiltä.

Ibrahimovic kysyi Expressenin haastattelussa retorisesti, kuinka monta sellaista pelaajaa Anderssonin ensimmäisessä maaottelussa oli kehissä, jotkat tulivat erilaisista taustoista. Hän vastasi perään, ettei yhtään.

– Sitten häneltä kysyttiin siitä, ja hän paskoi alleen. Toiseen otteluunsa hän nosti pelaajia toisenlaisista taustoista ollakseen poliittisesti korrekti, Ibrahimovic latasi.

Ibrahimovicin itsensä isä on bosniakki ja äiti Bosnian kroaatti. Ruotsalaistähti ärähti, että jos on jotain mieltä, ei tulisi muuttaa kantaansa, jos se herättää kysymyksiä.

– Ensin ryhmässä ei ollut yhtään pelaajaa toisenlaisista taustoista, ja kysymysten jälkeen heitä tuli useita. Andersson tuhosi sen, mitä minä olin rakentanut 20 vuoden ajan.

Andersson hämmästelee, että vuonna 2019 puhutaan, että sillä olisi merkitystä maajoukkueen kannalta, "mistä ihmiset tulevat ja mitkä heidän juurensa tai sukunimensä ovat".

– Minusta se on todella surullista. Minulla on arvot, enkä todellakaan katso tällaisia asioita, Andersson sanoi Aftonbladetin mukaan.

– Tulin surulliseksi ja pettyneeksi, kun sain tämän vanhalta maajoukkuepelaajalta väärin tiedoin.

Anderssonilla ei ole sanojensa mukaan mitään käsitystä, miksi Ibrahimovic sanoi sellaista kuin sanoi.

– Olen puhunut hänen kanssaan viimeksi 3,5 vuotta sitten. Sinun täytyy kysyä häneltä, Andersson tokaisi.

Nykyisin MLS-seura LA Galaxya edustava Ibrahimovic pelasi viimeksi Ruotsin maajoukkueessa vuonna 2016. Andersson hyppäsi tuona vuonna Ruotsin puikkoihin.

Lue myös:

    Uusimmat