Zapatero haluaa Aznarin kuultavaksi pommi-iskuista

Espanjan pääministeri haluaa selostuksen hallituksen toimista maaliskuun pommi-iskun aikoihin.

Espanjan pääministeri Jose Luis Rodriguez Zapatero vaatii, että hänen edeltäjänsä Jose Maria Aznarin on todistettava maaliskuun 11. päivän pommi-iskuja tutkivan parlamentaarisen komitean edessä.

Zapatero otti näin huomattavasti tiukemman kannan kuin hänen PSOE-sosialistipuolueensa, jonka mukaan Aznarin todistus ei ole välttämätön.

-Minusta hänen pitäisi todistaa. Aznarin tulisi selostaa kaikki ennaltaehkäisevät toimet sekä se, mitä hänen hallituksensa teki 11.-13. maaliskuuta, Zapatero sanoi Cadena Ser -radiokanavan haastattelussa.

Komission on määrä kokoontua keskiviikkona, jolloin päätös Aznarin mahdollisesta kuulemisesta voidaan tehdä. Aznar ei ole vastustanut todistajaksi kutsumista, mutta sen paremmin hänen oma PP-puolueensa kuin sosialistitkaan eivät tähän mennessä ole ilmoittaneet haluavansa häntä komission eteen. Sen sijaan kaikki Espanjan pienpuolueet ovat vaatineet Aznarin kutsumista.

Maaliskuun 11. päivän pommi-iskuissa Atochan asemalle Madridissa kuoli 191 ihmistä. Seitsemäntoista ihmistä on edelleen vangittuna iskusta epäiltynä ja 13:a vastaan on nostettu syytteet.

(MTV3-STT-Reuters)

Lue myös:

    Uusimmat