Mainos

Zairen hallitus ja presidentti hyväksyvät YK:n rauhansuunnitelman

Zairen hallitus ja presidentti Mobutu Sese Seko hyväksyvät YK:n esittämän rauhansuunnitelman maan sisällissodan päättämiseksi, ilmoitti ulkoministeri Gerard Kamanda wa Kamanda tänään. YK:n turvallisuusneuvosto hyväksyi viime kuussa suunnitelman, jossa vaaditaan aselepoa Zairen asevoimien ja maan itäosaa hallitsevien tutsikapinallisten välille.

Kamandan antaman lausunnon mukaan "Zairen tasavallan lailliset instituutiot ja etenkin presidentti Mobutu Sese Seko hyväksyvät viiden kohdan rauhansuunnitelman".

Zaire on määrännyt 40 YK:n avustustyöntekijää poistumaan maasta. Zairen viranomaiset syyttävät avustustyöntekijöitä siitä, että heidän lähtönsä Itä-Zairessa sijaitsevalta pakolaisleiriltä olisi aiheuttanut tuhansien ihmisien kuoleman.

Kaiken kaikkiaan 57 YK:n ja muiden järjestöjen avustustyöntekijää poistui Kisanganin kaupungista ja Tingi Tingin pakolaisleiriltä lauantaina sanoen, että paikalliset viranomaiset olivat tehneet työskentelyn jatkamisen mahdottomaksi.

Zairen radio on kertonut 25 000 siviilin saaneen surmansa viikonvaihteen jälkeen, kun tutsikapinalliset tuhosivat avustustyöntekijöiden hylkäämänTingi Tingin leirin. Tiedolle ei ole saatu vahvistusta riippumattomista lähteistä.
(STT- Reuter-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.